Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) hash rate bereikt all-time high, later vandaag grote difficulty adjustment

De hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin (BTC) netwerk heeft onlangs een nieuw all-time high (ATH) bereikt. Volgens gegevens van blockchain.com stond op 8 juli de hash rate op ongeveer 125 exahashes per seconde (EH/s).

Geen Death Spiral

- Advertentie -

Zoals Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken zegt, betekent dit dat er vooralsnog totaal geen sprake is van een zogenaamde “mining death spiral.” In de crypto-markt bestond de vrees dat de afgelopen halving voor massale capitulatie onder miners zou zorgen. Tijdens een halving, waarvan de laatste half mei plaatsvond, wordt namelijk de beloning die miners ontvangen gehalveerd. Daardoor bestond de kans dat het voor veel kleinere miners niet meer rendabel zou zijn om door te zetten.

Difficulty Adjustment

In de eerste weken na de halving leek daar ook even sprake van te zijn. De hash rate nam gestaag af, maar inmiddels is deze dus niet alleen alweer hersteld, maar ligt het zelfs hoger dan ooit.  Zelfs na de recente mining difficulty adjustment (moeilijkheidsgraadaanpassing) van 15%, die het hoogst was in twee jaar. De verwachting is dat later vandaag ook weer een grote difficulty adjustment zal plaatsvinden, wellicht van 9,5%.

Regenseizoen China

Een van de redenen voor deze stijging is wellicht dat het regenseizoen gaande is in Zuidoost China. Een groot deel van ’s werelds hash rate bevindt zich in China en voornamelijk in de Sichuan provincie. Daar wordt veel energie opgewekt uit waterkrachtcentrales die zeer goedkoop stroom bieden tijdens het regenseizoen. Echter kan de regen ook tot veel schade leiden. HASHR8 meldde onlangs dat een aantal Chinese steden enorme schade hebben geleden door overstromingen en dat mining-farms vaak als eerst de klos zijn. Vooralsnog lijkt dit dus geen impact te hebben gehad op de hash rate.

Sally Wang, adviseur bij BlocksBridge, meldt dat haar opgevallen is dat er langzamerhand een verschuiving plaatsvindt van mining-farms van China naar de VS:

Ondanks de death spiral FUD, mining capitulatie FUD, toekomstige manipulatie FUD, corona, PlusToken FUD, Tether FUD, walvissen die verkopen FUD etc. Bitcoin had net zijn derde beste driemaandelijkse afsluiting ooit ($ 9,1K) en is op weg naar een moeilijkheidsgraad ATH maandag (17E12).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,45 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...