Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) mining difficulty schiet met 10% omhoog naar all-time high (ATH) twee maanden na halving

De zogeheten bitcoin (BTC) mining difficulty, oftewel de moeilijkheidsgraad van bitcoin-mining, heeft op 13 juli een nieuw record bereikt van 17,35 biljoen. Dat blijkt uit data van btc.com.

- Advertentie -

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat de hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk al een all-time high (ATH) bereikt had van ongeveer 125 exahashes per seconde (EH/s).

Op 13 juli ging de moeilijkheidsgraad voor bitcoin-mining met 9,89% omhoog. Deze difficulty rate wordt elke 2016 blocks, ongeveer elke twee weken, automatisch aangepast. Dat zorgt ervoor dat het altijd ongeveer 10 minuten duurt om nieuwe blocks op het netwerk aan te maken.

De hash rate en difficulty rate van bitcoin zijn nauw met elkaar verbonden. Als de hash rate omhoog gaat, volgt meestal ook de difficulty, en vice versa. Dat betekent dat het Bitcoin-netwerk momenteel sterker en gezonder dan ooit is en dat is wellicht tegen de verwachting in. Het is pas twee maanden geleden dat de derde halving van bitcoin plaatsvond.

Tijdens een halving wordt namelijk de beloning voor miners gehalveerd. Dit zorgt ervoor dat kleinere miners wellicht het opgeven en capituleren omdat het niet meer rendabel voor ze is. In de eerste weken na de halving nam de hash rate en difficulty rate dan ook af. Inmiddels zijn beide dus alweer meer dan hersteld. Vorige maand vond nog de hoogste toename in de moeilijkheidsgraad ooit plaats van 15%.

Een hogere moeilijkheidsgraad maakt mining echter ook weer duurder. Of dat een impact zal hebben op de prijs moet nog blijken. Een te hoge moeilijkheidsgraad zal ervoor zorgen dat miners toch capituleren, waardoor de hash rate weer omlaag zal gaan en vervolgens ook weer de moeilijkheidsgraad.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.329,01 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.329,01 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...