Timo Bult Timo Bult
24/10/2020 08:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2020 08:20

'Bitcoin (BTC) prijs van $500.000 een kwestie van tijd,' aldus gebroeders Winklevoss

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) prijs van $500.000 een kwestie van tijd,' aldus gebroeders Winklevoss

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wie veel crypto-nieuws leest komt zo nu en dan wilde prijsvoorspellingen tegen. Sommigen denken dat bitcoin (BTC) naar de nul gaat zakken, andere denken juist dat het andere uiterste mogelijk is. De gebroeders Winklevoss, bekend van de Gemini cryptocurrency exchange, denken dat een bitcoin prijs van $500.000 slechts een kwestie van tijd is.
In een recente aflevering van de podcast van Peter McCormack gingen de gebroeders dieper in op hun prijsvoorspelling. Volgens hun is “het spel nog niet begonnen,” waarmee ze doelen op grote spelers die de markt nog niet hebben betreden. Maar dat begint nu langzaam te gebeuren:

“Wall Street is er nog niet. Instellingen maken momenteel geen gebruik van Bitcoin. Het is de afgelopen tien jaar een retaillfenomeen geweest. Dus Wall Street praat erover, ze zijn zich bewust van Bitcoin, maar ze staan er niet echt in vanuit ons perspectief, maar het begint te gebeuren.”

Tyler Winklevoss voegt hieraan toe: “De vraag in onze gedachten is niet zozeer of de prijs naar $500.000 stijgt, maar hoe snel.” Uiteraard weet niemand wat de toekomstige prijs van bitcoin zal zijn. De gebroeders Winklevoss brachten in augustus echter een artikel uit waarin zij hun verwachtingen onderbouwen.
De adoptie van bitcoin en crypto in zijn algemeen lijkt vooral in de afgelopen weken in een stroomversnelling te zijn gekomen. Verschillende grote bedrijven besloten bitcoin onderdeel te maken van hun reserves en PayPal staat klanten nu toe om bitcoin te kopen en bewaren. Vooral dit laatste nieuws heeft grote impact op het dagelijkse gebruik van bitcoin als betaalmiddel. Alle verkopers die PayPal accepteren, accepteren hierdoor nu ook bitcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie