Timo Bult Timo Bult
13/03/2020 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2020 10:30

Bitcoin (BTC) prijs van sub-$1.000 is mogelijk, aldus Peter Brandt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs van sub-$1.000 is mogelijk, aldus Peter Brandt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het coronavirus veroorzaakt verdere verliezen op zowel de traditionele markten als de cryptomarkt. Draconische maatregelen, zoals een inreisverbod voor Europeanen die naar de Verenigde Staten willen reizen, zorgen voor enorme paniek en dus kelderende koersen. Bitcoin (BTC) zakte de afgelopen nacht zelfs even onder de $4.000!
Op cryptocurrency exchange Coinbase zag bitcoin een low van $3.858. Dit prijsniveau werd voor het laatst gezien aan het einde van de crypto winter, begin 2019. In de loop van de nacht kon bitcoin wel weer wat herstellen, al denkt de bekende analist Peter Brandt dat verdere dalingen zeker mogelijk blijven.
In een reactie op een van zijn volgers op Twitter schrijft Brandt het volgende:

Als ik de grafiek zonder een bias interpreteer, dan zou ik zeggen onder de $1.000.


Peter Brandt staat bekend als een echte veteraan in de investeringswereld. Hij had het onder andere aan het juiste eind toen hij voorspelde dat bitcoin flink zou gaan dalen na het bereiken van zijn all-time high (ATH). Dat hij een prijs van sub-$1.000 noemt is dan ook zorgwekkend.
In andere woorden, de situatie op de cryptomarkt blijft hoogst onzeker. Overheden wereldwijd komen mogelijk met verdere ingrijpende maatregelen om het coronavirus in te dammen. De paniek lijkt daarom nog lang niet de wereld uit te zijn, ondanks het lichte herstel van de koersen op het moment van schrijven.
Gisteren deelden we de dagelijkse koersupdate van Michiel die hij in onze omgeving voor members deelt. De situatie vroeg erom dus doe er je voordeel mee!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie