Timo Bult Timo Bult
28/05/2021 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 17:37

Bitcoin (BTC), ripple (XRP) en cardano (ADA) dalen verder, maar deze altcoin stijgt juist 27%: Waarom?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC), ripple (XRP) en cardano (ADA) dalen verder, maar deze altcoin stijgt juist 27% Waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) werd twee dagen geleden afgewezen bij de 200-dagen Moving Average (MA) en is de afgelopen dagen terug gezakt. Vandaag was die daling weer even snel. Bitcoin nam vandaag namelijk ongeveer 10% af in waarde. Hoe staat de markt er nu voor? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin (BTC) lijkt na afdaling steun te vinden

Zoals gezegd bevond bitcoin zich in een neerwaartse trend met een licht toenemend handelsvolume sinds de afwijzing bij de 200-dagen MA bij $40.000, dat van zichzelf ook al een weerstandsniveau vormt. Vanochtend vroeg versnelde koers vervolgens plotseling aardig snel. BTC zakte bijna 10% in waarde en vormde een low bij $35.127 op crypto exchange Coinbase.

Daar stonden weer wat kopers klaar die de dip op leken te kopen. Zodoende kon bitcoin herstellen tot $37.307, maar tot een verder herstel is vooralsnog geen sprake. De bitcoin koers is namelijk opnieuw iets afgedaald en bevindt zich nu op $36.019.

Voor nu is de steun bij $35.000 belangrijk om in de gaten te houden. Zakken we hier doorheen dan is een nieuw tripje naar de onderste regionen van het $30.000 gebied weer mogelijk, een scenario waar Michiel de Insiders van de week al voor waarschuwde. Omhoog ligt bij $38.000 de eerstvolgende belangrijke weerstandszone.

Deze altcoins konden alsnog stijgen

Kijken we naar de altcoins in de top 10 dan zien we niet geheel onverwacht eenzelfde beeld. Ethereum (ETH) staat 10,6% in de min en is $2.493 waard. Binance coin (BNB) daalt 11%, zo ook ripple (XRP). Cardano (ADA) ziet een daling van 10,5% en is $1,53 waard, dit ondanks het positieve nieuws dat vandaag naar buiten kwam.

Waren er dan helemaal geen stijgers vandaag? Jawel: Helium (HNT), de 56e grootste crypto van de markt, staat namelijk 27% in de plus. De altcoin werd waarschijnlijk omhoog getild door miljardair Bill Ackman. Hij liet gisteren in een interview weten geïnteresseerd te zijn in het project dat aan een gedecentraliseerd draadloos netwerk bouwt. HNT steekt hiermee met kop en schouders boven de markt uit. De volgende grootste stijger is namelijk theta fuel (TFUEL) dat slechts 6% kon stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie