Kevin Schijven Kevin Schijven
07/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2020 07:04

Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan een miljard in beslag genomen, grootste inbeslagname ooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan een miljard in beslag genomen, grootste inbeslagname ooit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Department of Justice (DoJ), heeft 69.370 bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan $1 miljard in beslag genomen. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten van 5 november.
Naast bitcoin zijn ook dergelijke hoeveelheden aan bitcoin cash (BCH), bitcoin gold (BTG) en bitcoin satoshi’s vision (BSV) in beslag genomen. De DoJ meldt dat dit de grootste cryptocurrency inbeslagneming ooit is.
De DoJ meldt verder dat de crypto zat in een wallet van een onbekend persoon, die ‘Individual X” wordt genoemd in het gerechtelijke document. Individual X zou de crypto gestolen hebben van de beruchte darkweb marktplaats Silk Road.

Volgens het onderzoek was Individual X in staat Silk Road te hacken en ongeautoriseerd en illegaal toegang te krijgen tot Silk Road. Hij kon daardoor de illegale cryptocurrency van Silk Road stelen en deze in wallets verplaatsen die door Individual X werden beheerd. Volgens het onderzoek werd Ulbricht zich bewust van de online identiteit van Individual X en bedreigde hij Individual X voor teruggave van de cryptocurrency aan Ulbricht.

Ross Ulbricht was de oprichter van Silk Road. Hij werd in 2015 veroordeeld met twee levenslange gevangenisstraffen. Eerder deze week werd al een enorme transactie waargenomen omtrent de bovenstaande bitcoin. Er gingen allerlei wilde theorieën rond, het was namelijk een adres dat populair was om te proberen te hacken. Nu blijkt dat het deze Individual X was die had ondertekend om de bitcoin te overhandigen.
De grote vraag is wanneer deze bitcoins weer in circulatie terechtkomen. Dat ging historisch namelijk vaak gepaard met een reactie van de koers. Dat kan echter nog wel enige tijd verwijderd zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement