Timo Bult Timo Bult
01/02/2020 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2020 07:51

Bitcoin (BTC) test opnieuw de $9.400, litecoin (LTC) stijgt weer hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bodem in zicht nu koers van litecoin (LTC) een bodem vindt?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op dit moment lijkt bitcoin (BTC) bezig te zijn aan een nieuwe test van de weerstand bij $9.400. Mogelijk wordt de komende uren al duidelijk of het deze keer wel lukt om dit prijsgebied te breken! Daarnaast zijn er bij de altcoins ook een aantal stijgers te vinden.
De stijgingen zijn echter niet zo groot zoals we die de afgelopen dagen soms zagen. Zo staat ethereum (ETH) 0,2% in de plus waarmee de altcoin naar een waarde van $182,60 kon stijgen, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) steeg de afgelopen 24 uur ook niet hard en staat 0,3% in de plus. XRP is daarmee nu $0,2411 waard.
Bitcoin cash (BCH) kon iets harder stijgen en steeg 0,6% in waarde. De nummer 4 is daarmee nu $385,50 waard. Bitcoin SV (BSV) staat daarentegen in de min en zakt 1,2% terug. Daarmee is de altcoin nu $283,16 waard. Vervolgens zien we dat litecoin (LTC) opnieuw de grootste stijger van de top 10 is. LTC staat 7,3% in de plus en is nu $72 waard.
De cryptomarkt kon door de vooral lichte stijgingen weer iets in waarde toenemen. Op het moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie $260,1 miljard. De bitcoin dominantie neemt heel iets af en staat nu op 65,9%.

Bitcoin (BTC)

Gisteren was te zien dat bitcoin afsloeg na het testen van de $9.400. BTC maakte daardoor een retracement terug naar de support bij $9.200. Vanaf daar kon de koers echter weer aardig stijgen.
Bitcoin kon zodoende weer het weerstandsgebied bij $9.400 bereiken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.431 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Het zal de komende uren dan ook spannend worden om te zien of bitcoin nu wel overtuigend kan uitbreken.
Boven de $9.400 ligt de eerstvolgende belangrijke weerstandszone bij $9.800, waarmee de $10.000 behoorlijk dichtbij komt! Support kan bij een eventuele nieuwe retracement gevonden worden bij $9.200.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement