Timo Bult Timo Bult
12/06/2019 12:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2019 12:58

Bitcoin (BTC) trotseert weerstandsgebied, litecoin (LTC) blijft maar stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals eerder op Crypto Insiders gelezen kon worden is de bitcoin (BTC) koers opnieuw aangekomen bij $8.000. In eerste instantie kaatste de koers af van dit resistance-niveau, maar het bleef in de uren erna dicht in de buurt van de $8.000. Op dit moment proberen de bulls opnieuw om bitcoin boven dit niveau uit te krijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.005 op CoinMarketCap na 2,42% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie is gelijk gebleven op 55,3% nu de altcoins ook groene cijfers laten zien.
Bitcoin handelt al acht dagen op rij in een kleine range. Het zakte de afgelopen tijd nauwelijks lager van $7.500 maar wist ook niet hoger dan de $8.100 te stijgen. Een duidelijke richting lijkt er dan ook niet te zijn, met de 50-, 100- en 200- hourly moving average (MA)-lijnen vrijwel horizontaal. Ook altcoins als ethereum (ETH), Ripple’s XRP en bitcoin cash (BCH) lijken geen duidelijk richting te hebben.
Het overtuigend doorbreken van het resistance-gebied tussen $8.000 en $8.100 is cruciaal voor bitcoin om op de korte termijn in waarde te kunnen stijgen. Op de langere termijn geldt nog steeds dat veel analisten een verdere neerwaartse correctie verwachten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Litecoin (LTC) is niet te stoppen

De grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is opnieuw litecoin (LTC). Op dit moment is de altcoin $138,36 waard volgens CoinMarketCap na bijna 8,62% in waarde te zijn gestegen.
Litecoin stijgt al sinds het begin van dit jaar geleidelijk en is een van de succesvolste cryptocurrencies van dit moment. Begin dit jaar betaalde je nog slechts $30 voor 1 LTC, nu is dat dus $138,36. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 363%. De afgelopen week steeg litecoin met 38%.
Een mogelijke verklaring voor de bijzonder goede prestaties van LTC is de aankomende halving. Dit houdt in dat de beloningen voor miners worden gehalveerd, waarmee de invoer van nieuwe litecoins ook wordt gehalveerd. Bij een gelijkblijvende vraag houdt dit logischerwijs een stijging van litecoin’s waarde in.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie