Timo Bult Timo Bult
12/06/2019 12:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2019 12:58

Bitcoin (BTC) trotseert weerstandsgebied, litecoin (LTC) blijft maar stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals eerder op Crypto Insiders gelezen kon worden is de bitcoin (BTC) koers opnieuw aangekomen bij $8.000. In eerste instantie kaatste de koers af van dit resistance-niveau, maar het bleef in de uren erna dicht in de buurt van de $8.000. Op dit moment proberen de bulls opnieuw om bitcoin boven dit niveau uit te krijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.005 op CoinMarketCap na 2,42% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie is gelijk gebleven op 55,3% nu de altcoins ook groene cijfers laten zien.
Bitcoin handelt al acht dagen op rij in een kleine range. Het zakte de afgelopen tijd nauwelijks lager van $7.500 maar wist ook niet hoger dan de $8.100 te stijgen. Een duidelijke richting lijkt er dan ook niet te zijn, met de 50-, 100- en 200- hourly moving average (MA)-lijnen vrijwel horizontaal. Ook altcoins als ethereum (ETH), Ripple’s XRP en bitcoin cash (BCH) lijken geen duidelijk richting te hebben.
Het overtuigend doorbreken van het resistance-gebied tussen $8.000 en $8.100 is cruciaal voor bitcoin om op de korte termijn in waarde te kunnen stijgen. Op de langere termijn geldt nog steeds dat veel analisten een verdere neerwaartse correctie verwachten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Litecoin (LTC) is niet te stoppen

De grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is opnieuw litecoin (LTC). Op dit moment is de altcoin $138,36 waard volgens CoinMarketCap na bijna 8,62% in waarde te zijn gestegen.
Litecoin stijgt al sinds het begin van dit jaar geleidelijk en is een van de succesvolste cryptocurrencies van dit moment. Begin dit jaar betaalde je nog slechts $30 voor 1 LTC, nu is dat dus $138,36. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 363%. De afgelopen week steeg litecoin met 38%.
Een mogelijke verklaring voor de bijzonder goede prestaties van LTC is de aankomende halving. Dit houdt in dat de beloningen voor miners worden gehalveerd, waarmee de invoer van nieuwe litecoins ook wordt gehalveerd. Bij een gelijkblijvende vraag houdt dit logischerwijs een stijging van litecoin’s waarde in.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie