Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) uitbraak was ‘Head Fake’ en traders moeten oppassen,’ zegt investeringslegende John Bollinger

De investeringsveteraan John Bollinger waarschuwt dat de recente uitbraak van bitcoin (BTC) een zogenaamde “Head Fake” was en dat traders nu extra voorzichtig moeten zijn. Dit schreef Bollinger afgelopen nacht in een tweet.

Bollinger is de uitvinder en ontwikkelaars van de Bollinger Bands, een tool die door veel handelaren wordt gebruikt. De tool bestaat uit twee standaard deviatielijnen. Breekt de bitcoin koers boven of onder een van deze lijnen uit, dan zou dit een indicatie kunnen zijn voor een verdere opwaartse of neerwaartse beweging.

- Advertentie -

In zijn tweet schrijft Bollinger:

Dit is een Head Fake bij de bovenste Bollinger Band voor $btcusd, tijd om voorzichtig te zijn of short te gaan.

Een Head Fake is een patroon dat zijn naam te danken heeft aan voetballer of basketballer die met zijn hoofd een beweging in een richting maakt, maar zijn actie uiteindelijk in de tegengestelde richting uitvoert, beter bekend als een schijnbeweging. In dit geval lijkt de koers uit te zijn gebroken om vervolgens weer net zo hard terug te zakken.

Uit de tweet van Bollinger blijkt dus dat hij denkt dat de koers mogelijk verder terug kan gaan zakken. Hij waarschuwt dan ook dat traders “voorzichtig moeten zijn of short moeten gaan.”

De beweging van bitcoin boven de $10.000 was gisteren groot nieuws. Al maanden worstelt de koers met dit prijsniveau. Toen het eenmaal zover was, zag tether (USDT) een record aantal transacties naar exchanges toe. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat traders snel in wilden stappen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.391,91 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.391,91 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...