Timo Bult Timo Bult
02/06/2020 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2020 17:37

Bitcoin (BTC) rally boven $10.000 veroorzaakte nieuw record tether (USDT) transacties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_breekt_$10.000_terwijl_aantal_tether_(USDT)_transacties_naar_exchanges_nieuw_record_bereikt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) afgelopen nacht door de $10.000 schoot, nam het aantal transacties met tether (USDT) richting cryptocurrency-exchanges flink toe. Het aantal tether transacties bereikte zelfs een all-time high (ATH), aldus data van Glassnode.
Tether is een stablecoin die veel traders gebruiken om mee te handelen. De waarde 1 USDT is gelinkt aan 1 dollar waardoor het een handig instrument is om snel en goedkoop bitcoin of andere cryptocurrencies om te zetten in dollars. Hierdoor is USDT voor veel handelaren een belangrijk instrument.
Glassnode laat aan de hand van een grafiek zien dat het aantal transacties naar exchanges toe een record heeft bereikt. Het gaat hier dus om aantal transacties en niet het aantal USDT.

Het aantal overdrachten van $USDT naar exchanges is omhooggeschoten – ATH volgens onze gegevens.

Aangezien het inkomende volume op exchanges niet significant is gestegen, impliceert dit een groot aantal kleine #Tether-deposito’s.

Hoofdbestemming is #Huobi.


Het vorige record werd tijdens ‘Black Thursday’ neergezet. Toen zorgde de coronacrisis voor een crashende bitcoin koers en dus een enorme toename aan activiteiten op exchanges. Volgens Glassnode is het nieuwe record vooral te danken aan kleine stortingen.
Het inkomende volume van exchanges is namelijk niet opvallend hard gestegen. Dit zou een teken kunnen zijn dat kleinere beleggers meer in zijn gaan leggen terwijl de koers door de $10.000 brak, of dat er meer nieuwe kleine beleggers bij zijn gekomen.
De uitbraak van bitcoin boven de $10.000 is significant. Naast het feit dat de $10K een psychologische grens is, breekt bitcoin hiermee ook boven een belangrijke dalende trendlijn uit die bitcoin sinds eind 2017 vormt.


De vraag naar stablecoins neemt de afgelopen tijd flink toe. Vandaag nog maakte Tether maar liefst $200 miljoen nieuwe USDT aan.
Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat Tether sinds kort ook gebruik maakt van het OMG Network. Een van de redenen voor de uitbreiding is dat Ethereum (ETH) bij grote vraag traag kan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie