Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) rally boven $10.000 veroorzaakte nieuw record tether (USDT) transacties

Terwijl bitcoin (BTC) afgelopen nacht door de $10.000 schoot, nam het aantal transacties met tether (USDT) richting cryptocurrency-exchanges flink toe. Het aantal tether transacties bereikte zelfs een all-time high (ATH), aldus data van Glassnode.

Tether is een stablecoin die veel traders gebruiken om mee te handelen. De waarde 1 USDT is gelinkt aan 1 dollar waardoor het een handig instrument is om snel en goedkoop bitcoin of andere cryptocurrencies om te zetten in dollars. Hierdoor is USDT voor veel handelaren een belangrijk instrument.

- Advertentie -

Glassnode laat aan de hand van een grafiek zien dat het aantal transacties naar exchanges toe een record heeft bereikt. Het gaat hier dus om aantal transacties en niet het aantal USDT.

Het aantal overdrachten van $USDT naar exchanges is omhooggeschoten – ATH volgens onze gegevens.

Aangezien het inkomende volume op exchanges niet significant is gestegen, impliceert dit een groot aantal kleine #Tether-deposito’s.

Hoofdbestemming is #Huobi.

Het vorige record werd tijdens ‘Black Thursday’ neergezet. Toen zorgde de coronacrisis voor een crashende bitcoin koers en dus een enorme toename aan activiteiten op exchanges. Volgens Glassnode is het nieuwe record vooral te danken aan kleine stortingen.

Het inkomende volume van exchanges is namelijk niet opvallend hard gestegen. Dit zou een teken kunnen zijn dat kleinere beleggers meer in zijn gaan leggen terwijl de koers door de $10.000 brak, of dat er meer nieuwe kleine beleggers bij zijn gekomen.

De uitbraak van bitcoin boven de $10.000 is significant. Naast het feit dat de $10K een psychologische grens is, breekt bitcoin hiermee ook boven een belangrijke dalende trendlijn uit die bitcoin sinds eind 2017 vormt.

De vraag naar stablecoins neemt de afgelopen tijd flink toe. Vandaag nog maakte Tether maar liefst $200 miljoen nieuwe USDT aan.

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat Tether sinds kort ook gebruik maakt van het OMG Network. Een van de redenen voor de uitbreiding is dat Ethereum (ETH) bij grote vraag traag kan worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.354,41 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.354,41 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...