Timo Bult Timo Bult
21/05/2020 07:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2020 07:54

Bitcoin (BTC) verliest $470 in waarde na spook van Satoshi te hebben gezien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) verliest $470 in waarde na spook van Satoshi te hebben gezien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen zag bitcoin (BTC) nog in een opwaartse trend. De trendlijn die de bitcoin koers sinds 15 mei vormde werd gisteren echter plotseling gebroken. De reden voor deze plotselinge daling ligt waarschijnlijk bij het nieuws omtrent een oude bitcoin wallet die onverwachts bitcoin verplaatste.

Bitcoin (BTC) onderuit

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin rond een prijs van $9.700 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven wordt de grootste cryptocurrency verhandeld voor een prijs van $9.460. Het grootste deel van deze daling vond binnen een uur tijd plaats.
Gisteren aan het eind van de middag zakte bitcoin namelijk door de dalende trendlijn. Binnen een uur verloor BTC $470 in waarde waarna de koers wel weer iets kon herstellen. De daling is echter opvallend.
Analisten denken dat de markt een spook heeft gezien, namelijk dat van Satoshi Nakamoto. Een stokoude wallet die bitcoin bezit die in de eerste maand van het bestaan van bitcoin werden gemined, verplaatste namelijk plotseling 50 BTC. Geruchten deden de ronde dat het Satoshi was, maar uit verschillende analyses blijkt dat dit waarschijnlijk niet het geval is. Wel is het waarschijnlijk iemand die dicht bij Satoshi staat.
De support bij $9.400 houdt vooralsnog stand. Zakt bitcoin hier de komende uren doorheen dan is een verdere daling richting de $9.000 en hieronder mogelijk. Ondanks de daling is er ook nog wat positief nieuws, de 50-dagen moving average (MA) is namelijk door de 200-dagen MA gekruist. Dit betekent dat een ‘golden cross’ bevestigd is, wat voor de lange termijn een positieve ontwikkeling is. Wel is het vaak voorgekomen dat bitcoin in eerste instantie nog even terugzakt nadat dit signaal is bevestigd.

Altcoins dalen

Net als bitcoin dalen ook de altcoins terug. Ethereum (ETH) staat 1,5 procent in de min en is $210,1 waard. Ripple (XRP) daalt 1,8 procent en is $0,2009 waard. Litecoin (LTC) staat 2,9 procent in de min met een waarde van $44,1, waarmee het goede nieuws over de samenwerking met Atari nog geen effect lijkt te hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie