Bitcoin (BTC) verliest $470 in waarde na spook van Satoshi te hebben gezien

De afgelopen dagen zag bitcoin (BTC) nog in een opwaartse trend. De trendlijn die de bitcoin koers sinds 15 mei vormde werd gisteren echter plotseling gebroken. De reden voor deze plotselinge daling ligt waarschijnlijk bij het nieuws omtrent een oude bitcoin wallet die onverwachts bitcoin verplaatste.

Bitcoin (BTC) onderuit

- Advertentie -

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin rond een prijs van $9.700 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven wordt de grootste cryptocurrency verhandeld voor een prijs van $9.460. Het grootste deel van deze daling vond binnen een uur tijd plaats.

Gisteren aan het eind van de middag zakte bitcoin namelijk door de dalende trendlijn. Binnen een uur verloor BTC $470 in waarde waarna de koers wel weer iets kon herstellen. De daling is echter opvallend.

Analisten denken dat de markt een spook heeft gezien, namelijk dat van Satoshi Nakamoto. Een stokoude wallet die bitcoin bezit die in de eerste maand van het bestaan van bitcoin werden gemined, verplaatste namelijk plotseling 50 BTC. Geruchten deden de ronde dat het Satoshi was, maar uit verschillende analyses blijkt dat dit waarschijnlijk niet het geval is. Wel is het waarschijnlijk iemand die dicht bij Satoshi staat.

De support bij $9.400 houdt vooralsnog stand. Zakt bitcoin hier de komende uren doorheen dan is een verdere daling richting de $9.000 en hieronder mogelijk. Ondanks de daling is er ook nog wat positief nieuws, de 50-dagen moving average (MA) is namelijk door de 200-dagen MA gekruist. Dit betekent dat een ‘golden cross’ bevestigd is, wat voor de lange termijn een positieve ontwikkeling is. Wel is het vaak voorgekomen dat bitcoin in eerste instantie nog even terugzakt nadat dit signaal is bevestigd.

Altcoins dalen

Net als bitcoin dalen ook de altcoins terug. Ethereum (ETH) staat 1,5 procent in de min en is $210,1 waard. Ripple (XRP) daalt 1,8 procent en is $0,2009 waard. Litecoin (LTC) staat 2,9 procent in de min met een waarde van $44,1, waarmee het goede nieuws over de samenwerking met Atari nog geen effect lijkt te hebben.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.458,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.166,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.216,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.264,60 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.267,30 Kopen
Laatste nieuws

Ethereum 2.0 lancering nog maar uren verwijderd, meer dan $500 miljoen...

0
De lancering van Ethereum (ETH) 2.0 is nog maar enkele uren verwijderd en de verwachtingen zijn zeer hooggespannen. Op 1 december om 12 uur...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...