Timo Bult Timo Bult
13/12/2019 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2019 07:59

Bitcoin (BTC) vindt support, tezos (XTZ) bijna 15% in de plus na positief nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mike Novogratz: Wat heeft de koers van bitcoin (BTC) in twee maanden zo laten stijgen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zat de afgelopen dagen in een neerwaartse trend. Die trend lijkt nu iets af te vlakken nadat de support-zone bij $7.200 werd bereikt. BTC staat hierdoor op dit moment zelfs iets in de plus. Ook de meeste altcoins binnen de top 10 staan in het groen, met op plek 10 een nieuwe binnenkomer!
Ethereum (ETH) steeg de afgelopen 24 uur met 1,1% naar een waarde van $144,6, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) is een van de weinige dalers en daalt 1%. XRP is hiermee nu $0,2185 waard. Ten slotte zien we op plek 10 een opvallende stijger staan; tezos (XTZ). De altcoin maakte de afgelopen dagen al een flinke opmars maar is nu dan toch eindelijk de top 10 binnen gekomen.
Na een stijging van 14,8% is XTZ nu $1,76 waard. De reden voor de stijging lijkt te maken te hebben met de recente aankondiging van meerdere cryptocurrency-exchanges die staking met de altcoin zijn gaan ondersteunen.  Zo steeg de altcoin recentelijk nog met 50% in waarde nadat Coinbase aankondigde staking te zullen gaan ondersteunen. De meest recente aankondiging komt van Kraken, die nu ook staking ondersteunt:


Al met al steeg de totale marktkapitalisatie met ongeveer $2 miljard naar een waarde van op dit moment $196,9 miljard. De bitcoin dominantie blijft nog altijd op 66,7% staan.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin daalde de afgelopen dagen aanzienlijk en vormde zodoende een dalende trendlijn op de uurlijkse grafiek van crypto-exchange Coinbase. Deze trendlijn werd gisterenmiddag gebroken waarmee de trend afvlakte. Hiermee lijkt de koers stand te houden bij het support-gebied rondom $7.200.
Bitcoin lijkt daarnaast op dit moment aan een kleine groeispurt begonnen te zijn. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.228 op Coinbase. De eerstvolgende weerstand zou mogelijk bij $7.263 gevonden kunnen worden, dit is waar de 100-uurs Moving Average (MA) zich nu bevindt. Mocht de stijging doorzetten dan blijft de $7.400 het belangrijkste obstakel.
Bij nieuwe dalingen blijft het prijsgebied waar de koers zich op dit moment bevindt belangrijk. Zakt de koers hier doorheen dan ligt support bij $7.100 met daaronder een belangrijke support bij $7.000.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie