Timo Bult Timo Bult
07/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2019 10:45

Tezos (XTZ) stijgt meer dan 50% in waarde na aankondiging exchange Coinbase

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos (XTZ) stijgt meer dan 50% in waarde na aankondiging exchange Coinbase

Tezos (XTZ), de nummer 17 altcoin, heeft een flinke rally doorgemaakt nadat cryptocurrency exchange Coinbase staking is gaan ondersteunen voor de altcoin. Klanten van het handelsplatform kunnen daardoor XTZ verdienen door het in te zetten in het Tezos-netwerk. Dit maakte Coinbase gisteren bekend in een blogpost.
Tezos is een proof-of-stake (POS) blockchain waarop smart-contracts geïmplementeerd kunnen worden. Het netwerk is zeer flexibel. Aanpassingen en verbeteringen worden op een democratische manier doorgevoerd en een ontwikkelaar kan bijvoorbeeld een factuur bijvoegen bij een voorstel zodat hij of zij direct uitbetaald kan worden zodra het voorstel wordt aangenomen door het Tezos-netwerk.
Gisteren kondigde Coinbase aan staking te zullen ondersteunen. Gebruikers ontvangen hierdoor nu beloningen voor de XTZ in hun Coinbase wallet. Het nieuws werd zeer positief ontvangen met een sterk stijgende koers tot gevolg.
XTZ steeg van een waarde van $0,9398 naar een piek van $1,42 volgens CoinMarketCap. Dit is een stijging van ruim 51%. Sindsdien is de koers echter weer iets teruggezakt. XTZ is op het moment van schrijven $1,17 waard.
Het goede nieuws voor Tezos stopt daar echter niet. Zojuist kondigde OKEx Pool, een van de grootste mining-pools, ook aan staking te zullen ondersteunen voor de altcoin. Daarnaast laat Jesse Powell, mede-oprichter van de exchange Kraken, weten dat het staking binnenkort zal gaan toevoegen:


Crypto exchange Binance lanceerde eind september een staking-platform. Op dat platform ondersteunt het staking van een groot aantal altcoins behalve tezos. Er bestaat een kans dat Binance tezos op een later moment toe zal voegen aan het platform.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie