Timo Bult Timo Bult
12/12/2019 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2019 07:59

Bitcoin (BTC) koers leeft even op maar zakt opnieuw een stukje naar beneden, ethereum (ETH) de grootste daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers leeft even op maar zakt opnieuw een stukje naar beneden, ethereum (ETH) de grootste daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zet de neerwaartse trend die op 9 december werd ingezet, voort. Afgelopen nacht vond er nog een kleine opleving plaats, echter zakte BTC uiteindelijk alsnog weer terug. Ook de altcoins staan weer in het rood, waarbij ethereum (ETH) op dit moment de grootste daler binnen de top 10 is.
Ethereum daalde de afgelopen 24 uur met 2,2% volgens CoinMarketCap. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie heeft hiermee nu een waarde van $143. Ripple (XRP) daalt 0,8% en is nu $0,2206 waard. Er zijn binnen de top 10 verder geen stijgers.
Dankzij de recente dalingen nam de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur opnieuw met zo’n $2 miljard af, waarmee de crypto-markt nu $195,4 miljard waard is. De bitcoin dominantie blijft daarnaast op 66,7% staan.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De neerwaartse trend, waar bitcoin sinds 9 december in zit, heeft zich de afgelopen 24 uur voortgezet. Afgelopen nacht steeg de koers nog even terug naar een waarde van $7.298, maar uiteindelijk zakte BTC alsnog weer terug onder de dalende trendlijn die zich de afgelopen dagen heeft gevormd.
Bitcoin blijft daarmee vooralsnog in de buurt van het support-gebied dat ongeveer tussen $7.200 en $7.150 ligt. Op het moment van schrijven wordt bitcoin op cryptocurrency-exchange Coinbase verhandeld voor $7.143.
Voor nu is het voor de bulls zaak om de koers stand te laten houden in dit prijsgebied. Lukt dit niet dan is een daling naar de $7.000 mogelijk. Daaronder ligt een belangrijke support-niveau bij $6.800. De dalende trendlijn op de uurlijkse grafiek kan daarnaast voor weerstand zorgen bij $7.180. Omhoog blijft de $7.400 het belangrijkste weerstandsgebied.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, vanuit zijn gevangeniscel een prijsvoorspelling heeft gedaan. Hij verwacht op basis van de Elliot Wave-theorie dat bitcoin in 2020 naar de $100.000 kan stijgen.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie