Rico Engelbarts
30/06/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2020 06:06

Bitcoin (BTC) voorraad ligt grotendeels stil, 61% van BTC 'slaapt'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) voorraad ligt grotendeels stil, 61% van BTC 'slaapt'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks het turbulente begin van het jaar 2020, is meer dan 61% van de bitcoin (BTC) voorraad voor een jaar of langer onbewogen gebleven in wallets of elders. Dat deelt on-chain monitoring resource Glassnode op 28 juni, die daarbij vermeldt dat de huidige situatie kenmerkende trekjes heeft die vergelijkbaar zijn met 2016.
Glassnode nam in begin 2016 namelijk al vergelijkbaar gedrag waar. Volgens de analisten laat dit zien dat de waargenomen terughoudendheid van traders betekent dat het toekomstperspectief winstgevender is dan om het nu te handelen of te verkopen.
Zo werd er vorig jaar in een vergelijkbare situatie een BTC prijs van $14.000 dollar bereikt, waarbij het slapende aanbod 56% bereikte. In dit geval zat er echter vrij weinig tijd tussen de koersstijging tegenover de stijging van het slapende aanbod. In 2016 nam het een jaar toe totdat er een reactie merkbaar was en bitcoin naar zijn recordprijs steeg.
“De laatste keer dat we dit bedrag van #Bitcoin zagen dat meer dan een jaar niet is verplaatst , was begin 2016 – voorafgaand aan de bullrun van $BTC naar $20k”
Andere indicatoren nemen ook bullish patronen waar. Zo zou de mentaliteit van traders nu gefocust zijn op de lange termijn, waardoor ze nu bitcoin sparen. Daarnaast hebben ook de reserves van exchanges hebben een dieptepunt bereikt in de laatste 13 maanden doordat er minder verkocht wordt.
Ook zien we sinds de halvering een 2% stijging in het aantal whales, personen/instanties met een saldo van 1.000 BTC of meer. Ook behoor je nog steeds tot de top 3% van traders als je 1 bitcoin in bezit hebt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie