Roy van Krieken Roy van Krieken
31/10/2021 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2021 18:29

Bitcoin (BTC) whales en miners blijven accumuleren, ondanks nieuwe all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales en miners blijven accumuleren, ondanks nieuwe all-time high

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Niet lang geleden wist bitcoin (BTC) na maanden eindelijk weer een nieuwe all-time high neer te zetten. De euforie in de markt was groot en het lijkt er op dat grote spelers in de crypto markt hier nog geen genoegen mee namen. Er wordt namelijk maar mondjesmaat winst genomen en whales en bitcoin miners blijven hun bitcoin posities alleen maar uitbreiden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Kraken rapport

Dit wordt duidelijk gemaakt in een rapport van de Amerikaanse crypto exchange Kraken. In hun ‘Shocktober’ rapport geven zij aan dat aan de on-chain data is af te lezen dat grote investeerders en miners tot dusver slechts weinig van hun bitcoins hebben verkocht, of zelfs verder accumuleren.

Het rapport stelt eveneens dat deze ontwikkelingen positief te noemen zijn voor de bitcoin koers in de komende maanden. Het uitblijven van een grootschalige verkoop van deze grote investeerders en miners kan namelijk zorgen voor een supply shock, zo stelt het rapport van Kraken.

Dit zal plaatsvinden wanneer er simpelweg te weinig bitcoins te koop zijn. Doordat de vraag significant groter wordt dan het aanbod kan dit de koers van de grootste cryptocurrency behoorlijk goed doen.

Advertentie

Long-term holders houden vast

De 1-year revived supply laat zien wat de activiteit van bitcoins is die al langere tijd niet zijn aangeraakt. Uit deze data blijkt dat het voornamelijk whales en miners zijn die op het moment nog altijd weigeren hun bitcoins te verkopen. De kleinere investeerders hebben wel degelijk winst genomen tijdens de bitcoin rally van de afgelopen tijd.

Doordat whales en grote miners de meeste bitcoins bezitten, zijn zij ook degene met de meeste invloed over de bitcoin koers. Het is daarom belangrijk op te merken dat het vooral deze grote investeerders zijn die hun bitcoins vasthouden.

Deze groep lijkt juist steeds meer bitcoins te verzamelen. Dit is extra bijzonder omdat in het verleden rond nieuwe all-time highs van de bitcoin koers de accumulatie van grote partijen enigszins afnam.

Al met al is dit een erg positief signaal voor de nabije toekomst van de bitcoin koers. Het is duidelijk dat whales en miners het volste vertrouwen hebben dat we de absolute piek van bitcoin deze marktcyclus nog niet gezien hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie