Timo Bult Timo Bult
07/11/2020 16:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2020 16:34

Bitcoin (BTC) zakt mogelijk onderuit patroon, $15.000 eerstvolgende support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt onderuit patroon, $15.000 eerstvolgende support

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers na de snelle rally van de afgelopen dagen nu wat af aan het koelen is. De koers vormde zodoende een dalend driehoekspatroon wat een voorteken kan zijn van een daling. Op dit moment lijkt bitcoin hier aan de onderzijde van uit te breken.

Bitcoin (BTC) zakt mogelijk uit patroon

Sinds het bereiken van de high bij $15.969 op 6 november vormde bitcoin steeds iets lagere highs. De lows van de koersschommelingen werden echter op gelijke hoogte gevormd waardoor een dalend driehoekspatroon te zien is op de grafieken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.170 op cryptocurrency exchange Coinbase en dus lijkt bitcoin uit dit patroon te zakken. Mocht de uitbraak doorzetten dan zou bij $15.000 de eerstvolgende support gevonden kunnen bieden. Dit is op dit moment precies waar de koers een stuiter vanaf heeft kunnen maken.
Op basis van het driehoekspatroon zou het technische target echter ongeveer bij $14.650 komen te liggen. Hier vlak boven kan de 100-uurs Moving Average (MA) bij $14.765 steun bieden.
Op de hogere tijdsframes is de markt nog altijd overkocht, wat niet gek is na de snelle stijging van de afgelopen dagen. Een flinke correctie zou overigens niet ongewoon zijn. In het verleden heet bitcoin vaak laten zien dat correcties van tot wel 30% vrij vaker voorkomen.
Volgens de bekende analist Willy Woo is een zogenaamde blow-off top onwaarschijnlijk. Dit is een koersbeweging die kenmerkend is door een enorme daling vlak na een snelle opwaartse beweging.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie