Timo Bult Timo Bult
23/05/2020 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 14:33

Bitcoin (BTC) zakt na bereiken weerstand iets terug, maar lijkt te kunnen herstellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt na bereiken weerstand iets terug, maar lijkt te kunnen herstellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC), na zijn dip richting de $8.800, weer aardig in waarde kon stijgen. Na de stijging kwam de bitcoin koers echter aan bij een weerstandsniveau, en de vraag was of de koers hier doorheen zou kunnen breken.

Bitcoin (BTC) stuit op weerstand

Sinds 21 mei maakt bitcoin een opwaartse beweging. Deze beweging werd ingezet nadat bitcoin support kon vinden bij $8.800. Vanochtend vroeg vond bitcoin echter weerstand bij $9.300.
Na het bereiken van deze weerstand begon bitcoin weer iets te zakken en kwam het aan bij de bullish trendlijn waar BTC sinds 21 mei boven handelt. Aan het eind van de ochtend zakte BTC uiteindelijk door deze trendlijn waarmee een neerwaartse beweging werd ingezet.
Het gaat vooralsnog niet om een grote neerwaartse beweging. De koers vormde rond 14:00 een low bij $9.090 op cryptocurrency-exchange Coinbase terwijl bitcoin vanochtend nog voor een prijs van $9.240 werd verhandeld.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.200 op Coinbase. BTC lijkt hiermee dus weer wat te kunnen herstellen en mogelijk maken de bulls zich op voor een nieuwe test van de $9.300. Dit prijsniveau blijft dan ook voor de korte termijn het eerstvolgende obstakel.

Altcoins zien positieve cijfers verdampen

Niet geheel onverwachts trok bitcoin de altcoins met zich mee naar beneden. Daarmee zijn de positieve cijfers die vanochtend nog te zien waren bij de altcoins, grotendeels teniet gedaan.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin en tweede grootste cryptocurrency, staat 1,7 procent in de plus en is nu $206,84 waard. ETH blijft vooralsnog de grootste stijger van de afgelopen 24 uur binnen de top 10. Ripple (XRP) staat 0,8 procent in de min en is nu $0,1988 waard.
Ondanks de neerwaartse beweging van de afgelopen dagen blijven een aantal analisten nog steeds bullish voor de lange termijn. Zij baseren hun verwachtingen onder andere op on-chain gegevens.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie