Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) zakt na bereiken weerstand iets terug, maar lijkt te kunnen...

Bitcoin (BTC) zakt na bereiken weerstand iets terug, maar lijkt te kunnen herstellen

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC), na zijn dip richting de $8.800, weer aardig in waarde kon stijgen. Na de stijging kwam de bitcoin koers echter aan bij een weerstandsniveau, en de vraag was of de koers hier doorheen zou kunnen breken.

Bitcoin (BTC) stuit op weerstand

Sinds 21 mei maakt bitcoin een opwaartse beweging. Deze beweging werd ingezet nadat bitcoin support kon vinden bij $8.800. Vanochtend vroeg vond bitcoin echter weerstand bij $9.300.

- Advertentie -

Na het bereiken van deze weerstand begon bitcoin weer iets te zakken en kwam het aan bij de bullish trendlijn waar BTC sinds 21 mei boven handelt. Aan het eind van de ochtend zakte BTC uiteindelijk door deze trendlijn waarmee een neerwaartse beweging werd ingezet.

Het gaat vooralsnog niet om een grote neerwaartse beweging. De koers vormde rond 14:00 een low bij $9.090 op cryptocurrency-exchange Coinbase terwijl bitcoin vanochtend nog voor een prijs van $9.240 werd verhandeld.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.200 op Coinbase. BTC lijkt hiermee dus weer wat te kunnen herstellen en mogelijk maken de bulls zich op voor een nieuwe test van de $9.300. Dit prijsniveau blijft dan ook voor de korte termijn het eerstvolgende obstakel.

Altcoins zien positieve cijfers verdampen

Niet geheel onverwachts trok bitcoin de altcoins met zich mee naar beneden. Daarmee zijn de positieve cijfers die vanochtend nog te zien waren bij de altcoins, grotendeels teniet gedaan.

Ethereum (ETH), de grootste altcoin en tweede grootste cryptocurrency, staat 1,7 procent in de plus en is nu $206,84 waard. ETH blijft vooralsnog de grootste stijger van de afgelopen 24 uur binnen de top 10. Ripple (XRP) staat 0,8 procent in de min en is nu $0,1988 waard.

Ondanks de neerwaartse beweging van de afgelopen dagen blijven een aantal analisten nog steeds bullish voor de lange termijn. Zij baseren hun verwachtingen onder andere op on-chain gegevens.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.028,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.102,92 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.111,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.157,92 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.