Timo Bult Timo Bult
23/05/2020 06:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 06:27

Bitcoin (BTC) kan weer stijgen maar nadert belangrijk punt, gehele cryptomarkt in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan weer stijgen maar nadert belangrijk punt, gehele cryptomarkt in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 20 mei is de bitcoin (BTC) koers flink gedaald. Na het bereiken van de support-zone bij $8.800 kon bitcoin echter weer aardig stijgen. De richting van de koers was de afgelopen 24 uur opwaarts. Wel nadert bitcoin nu mogelijk een belangrijk prijsniveau.

Bitcoin (BTC) kan weer stijgen

Zoals eerder op Crypto Insiders gelezen kon worden, zakte bitcoin de afgelopen dagen sterk terug. Deze daling bracht BTC terug naar de support bij $8.800, waar het in eerste instantie nog spannend was wat bitcoins volgende stap zou gaan zijn.
De low die bitcoin uiteindelijk vormde lag precies op $8.800 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bitcoin kon vervolgens weer herstellen en handelde 24 uur geleden op het prijsniveau van ongeveer $9.024. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor $9.240, wat een stijging is van ongeveer 2,4 procent.
Met de stijging achter de rug nadert bitcoin nu mogelijk een belangrijke prijszone, de $9.300. Hier vond bitcoin gedurende de daling van de afgelopen dagen support. Bovendien bevindt de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich op dit prijspunt. Mogelijk kan dit prijsniveau dus voor weerstand zorgen op de korte termijn.

Altcoins in het groen, ethereum (ETH) stijgt het hardst

Naast de stijgende bitcoin koers zijn ook bij de altcoins op dit moment stijgende koersen te zien. De gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment groen. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, is daarvan de grootste stijger.
Ethereum stijgt 4,3 procent in waarde en komt zodoende weer boven de $200 uit. ETH is op dit moment $208,3 waard. Ripple (XRP), nog steeds op de vierde plek achter stablecoin tether (USDT), staat 1,9 procent in de plus en is $0,20 waard.
Vlak buiten de top 10 zijn nog een aantal grotere stijgers te vinden. Op plek 11 staat cardano (ADA) 5,7 procent in de plus met een waarde van $0,0552. De grootste stijger van de top 20 is op dit moment TRON (TRX), dat 7,2 procent in de plus staat en $0,0153 waard is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie