Bitcoin (BTC) zal all-time high in 2020 doorbeken, wellicht naar $28.000 volgens Bloomberg rapport

Bitcoin (BTC) gaat dit jaar nog in een bull-run terechtkomen en zijn all-time high (ATH) van $20.000 doorbreken. Dat meldt Mike McGlone, analist bij Bloomberg, in een nieuw onderzoeksrapport.

Uitbraak COVID-19

De analist noemt een aantal argumenten op. Ten eerste is dat de uitbraak van het coronavirus. De uitbraak heeft ervoor gezorgd dat investeerders op zoek zijn naar een zogeheten ‘veilige haven.’ Volgens McGlone heeft bitcoin deze test doorstaan, toen het sneller herstelde dan de aandelenmarkt, na de grote klap in maart:

De zwijm van maart was een belangrijke test, die Bitcoin gemakkelijk heeft doorstaan. Het coronavirus versnelt de volwassenheid van Bitcoin ten opzichte van de aandelenmarkt en de ruwe olie en ondersteunt naar onze mening een prijsstijging voor de cryptocurrency. Te midden van historische dalingen in aandelen en ‘s werelds belangrijkste grondstof, werd de sonde van de eerstgeboren crypto onmiddellijk afgewezen, wat wijst op een stevige prijsbasis.

Institutionele beleggers

Ten tweede is er een toenemende vraag naar bitcoin onder institutionele investeerders. Daarmee verwijst McGlone naar het nieuws omtrent Grayscale Investments, die enorm veel bitcoin opkomen. Tevens is er een groeiende vraag naar bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME):

Gunstige trends in de handel in bitcoin-futures op CME ondersteunen de prijs, naar onze mening. Vertegenwoordiging van de rijping in de richting van de mainstream van activa, stijgende openstaande futures en de stabiele prijspremie zijn tegenwind voor volatiliteit en rugwind voor prijzen.

Stablecoins

Het derde argument in het rapport is de groei van stablecoins als tether (USDT). Tether had vorig jaar nog een marktkapitalisatie van $4 miljard, dat is dit jaar gestegen naar $10 miljard. Deze groei duidt op toenemende adoptie:

De snel toenemende marktkapitalisatie van stablecoins geeft aan dat valuta digitaliseren en ondersteunt de bitcoin-prijs. Covid-19 versnelt de verschuiving van papiergeld naar digitaal geld en stimuleert veel kwantitatieve versoepeling, wat onafhankelijke oppotmiddelen zoals goud en bitcoin helpt.

Interesse in digitale links naar de dollar betekent de noodzaak om zonder tussenpersoon transacties uit te voeren en waarde op te slaan in de reservevaluta van de wereld. We kunnen niet anders dan parallellen trekken met de acceptatie van papieren valuta’s door de geschiedenis heen, terwijl de wereld van vandaag snel op weg is naar digitalisering.

BTC-adressen

Als laatst meldt McGlone dat het aantal bitcoin-adressen blijft toenemen en momenteel op zijn hoogste punt ooit staat:

Het hoogste niveau van actieve adressen in ongeveer twee jaar leidt tot een hogere bitcoin-prijs, als geschiedenis een leidraad is. Als gevolg van een toenemende adoptie heeft het 30-daagse gemiddelde van unieke adressen van Coinmetrics de piek van vorig jaar overschreden. In 2019, toen deze metriek het vorige hoogtepunt overschreed, ging deze vooraf aan het herstel van bitcoin vanuit de diepten van een bear-markt.

$28.000

Volgens McGlone moet er echt iets goed misgaan dit jaar om bitcoin te weerhouden van te stijgen in waarde. McGlone denkt dat er zelfs een kans is voor een stijging naar $28.000 dit jaar, een nieuw record voor bitcoin:

Bitcoin eindigde 2019 op ongeveer $7.000, bijna aan de onderkant van zijn bereik. Vorig jaar was het hoogtepunt hoogte ongeveer $14.000, wat zich zou vertalen in bijna het dubbele in 2020.

In het onwaarschijnlijke geval van een significante verandering voor het ergste, verwachten we dat de Bitcoin-prijs zal blijven stijgen. Dit ongekende jaar van kwantitatieve versoepeling door de centrale banken versnelt de rijping van de eerstgeboren crypto naar een digitale versie van goud.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.168,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.325,50 Kopen
2
Litebit
€26.348,10 Kopen
3
SATOS
€26.628,60 Kopen
Meer nieuws

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...

Digitaal ethereum (ETH) pixel ‘kunstwerk’ verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend: https://twitter.com/cryptopunksbot/status/1353058374816944134 Dat lees je...

“Bitcoin kan het financiële systeem verbeteren,” Amerikaanse minister van Financiën klinkt nu genuanceerder

Janet Yellen wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën. Ze was echter onlangs erg negatief over cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Tijdens een hoorzitting...

Bitcoin (BTC) koers stabiel terwijl ethereum (ETH) een mooi herstel inzet

De afgelopen 24 uur waren het weer de altcoins die in waarde konden stijgen, terwijl bitcoin (BTC) relatief gezien achterblijft. Hiermee neemt de bitcoin...

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...