Timo Bult Timo Bult
12/12/2020 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2020 19:02

Bitcoin (BTC) zet herstel door en valt 50-MA aan, ripple (XRP) zakt verder terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan bitcoin (BTC) de $30.000 aantikken Deze altcoin komt even op adem na felle stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er waren gisteren al wat bullish signalen te zien op de grafieken van bitcoin (BTC). Die signalen bleken inderdaad een voorbode te zijn geweest voor een aardig herstel dat bitcoin gisterochtend inzette.

Bitcoin (BTC) valt de 4-uurs 50-MA aan

De bitcoin koers vormde gisteren een lagere low, maar op de Relative Strength Index (RSI) op onder andere de 4-uurs grafiek was een bullish divergence te zien. Dit houdt in dat, in tegenstelling tot de koers zelf, de RSI juist een hogere low vormde, een teken dat de bulls wellicht weer wat kracht aan het winnen waren.
De koers heeft zich de afgelopen 24 uur inderdaad verder kunnen herstellen boven de $18.000. Op dit moment vallen de bulls zelfs de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek aan. Al met al zette bitcoin een stijging neer van 6,7% ten opzichte van gisterochtend.
Mocht het de bulls lukken door te zetten en deze belangrijke MA kunnen breken, dan ligt het volgende obstakel bij $19.000. Hierboven is de $19.400 een zeer belangrijke weerstand om te doorbreken, iets wat ondanks de recente nieuwe All-time highs (ATH) nog niet op overtuigende wijze is gelukt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $18.707 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Top 10 kleurt groen, behalve…

Kijken we naar de rest van de cryptocurrencies dan is een groene top 10 te zien. Er staat echter een altcoin tussen die er niet zo groen uitziet en dat is ripple (XRP). De reden van de daling heeft waarschijnlijk met de snapshot van afgelopen nacht te maken.
XRP daalt 7,9% in waarde waar de meeste andere altcoins tenminste 2% in waarde kunnen stijgen. Litecoin (LTC) is de grootste stijger en staat 7,1% in de plus. LTC is nu $76,57 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie