Kevin Schijven Kevin Schijven
18/08/2020 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2020 17:13

Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) beleggingsfondsen van Grayscale zijn nu openbaar verhandelbaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) beleggingsfondsen van Grayscale zijn nu openbaar verhandelbaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, kondigt dat de bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) fondsen van het bedrijf nu openbaar verhandelbaar zijn.


De Bitcoin Cash Trust Fund (BCHG) en Litecoin Trust Fund (LTCN) zijn nu dtc-eligible. Dat betekent dat de fondsen nu op over-the-counter (OTC) markten verhandeld mogen worden. Geaccrediteerde investeerders kunnen nu in bitcoin cash en litecoin investeren zonder de cryptocurrencies direct te hoeven te kopen.
Grayscale heeft ook dergelijke fondsen voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ethereum classic (ETC). Tevens bestaat de ‘Grayscale Digital Large Cap Fund.’ Dit fonds is een verzameling van de vijf grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Dat zijn bitcoin, ethereum, xrp, bitcoin cash en litecoin. Chainlink (LINK) haalde echter onlangs BCH en LTC in en staat nu in de top 5 grootste cryptocurrencies.
Grayscale meldt verder dat het bedrijf nu meer dan $6 miljard assets under management (AUM) heeft. Het bitcoin-fonds is nu boven de $5 miljard uitgestegen.


De koersen van de meeste cryptocurrencies staan in het groen deze week. Vooral litecoin toont een sterke stijging en staat 15% in de plus in de afgelopen 7 dagen. Dat heeft wellicht te maken met een nieuwe update voor het netwerk die er binnenkort aankomt.
Grayscale meldde onlangs dat het een sterke toename zag aan investeringen na de lancering van een advertentiecampagne op de Amerikaanse televisie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie