Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2020 18:33

Litecoin (LTC) breekt uit en markt wordt bullish door aankomende update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) breekt uit en markt wordt bullish door aankomende update

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) deed het een lange tijd niet zo bijzonder en interesse in de altcoin leek dan ook erg af te zwakken. Nu lijkt het er echter op dat het sentiment omtrent litecoin langzamerhand begint om te slaan en weer bullish wordt.
Op Crypto Insiders was al te lezen dat litecoin de enige echte stijger was vanochtend in de top 10 grootste cryptocurrencies op de markt qua kapitalisatie. Ook neemt de netwerkactiviteit op de blockchain van litecoin eindelijk weer toe. Daarnaast melden analisten dat de koers eindelijk is uitgebroken en verwachten ze wellicht verdere stijgingen de komende tijd.Dit heeft alles wellicht te maken met een aankomende update voor het netwerk. Litecoin gaat de richting op van zogeheten privacy coins met de invoering van een nieuw protocol genaamd Mimblewimble. Een testomgeving zou volgende maand moeten lanceren.
Het is de bedoeling dat Mimblewimble de identiteitsgegevens van zenders en ontvanger gaat verbergen. Tevens is het de bedoeling dat de update het netwerk stabieler maakt en schaalbaarder waardoor het meer transacties per seconde aankan.
Toch bestaan er ook zorgen hierover. Privacy coins worden vaak verbonden met criminaliteit omdat ze privacy beter waarborgen dan andere cryptocurrencies. Daar zijn crypto-beurzen gevoelig voor en ze worden af en toe gedwongen om ze te schrappen van hun beursnotering.
Charlie Lee, oprichter van de Litecoin Foundation, verwacht dat dit geen probleem voor litecoin zal zijn. Hij meldt dat de upgrade namelijk een zogenaamde blockextensie is en cryptocurrency-exchanges hoeven deze niet te ondersteunen.
Litecoin wordt regelmatig het digitale zilver genoemd in vergelijking met bitcoin dat het digitale goud is. Bitcoin Jack, een bekende crypto-analist, heeft onlangs zijn naam op Twitter veranderd in Litecoin Jack.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie