Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Litecoin (LTC) breekt uit en markt wordt bullish door aankomende update

Litecoin (LTC) deed het een lange tijd niet zo bijzonder en interesse in de altcoin leek dan ook erg af te zwakken. Nu lijkt het er echter op dat het sentiment omtrent litecoin langzamerhand begint om te slaan en weer bullish wordt.

Op Crypto Insiders was al te lezen dat litecoin de enige echte stijger was vanochtend in de top 10 grootste cryptocurrencies op de markt qua kapitalisatie. Ook neemt de netwerkactiviteit op de blockchain van litecoin eindelijk weer toe. Daarnaast melden analisten dat de koers eindelijk is uitgebroken en verwachten ze wellicht verdere stijgingen de komende tijd.

- Advertentie -

Dit heeft alles wellicht te maken met een aankomende update voor het netwerk. Litecoin gaat de richting op van zogeheten privacy coins met de invoering van een nieuw protocol genaamd Mimblewimble. Een testomgeving zou volgende maand moeten lanceren.

Het is de bedoeling dat Mimblewimble de identiteitsgegevens van zenders en ontvanger gaat verbergen. Tevens is het de bedoeling dat de update het netwerk stabieler maakt en schaalbaarder waardoor het meer transacties per seconde aankan.

Toch bestaan er ook zorgen hierover. Privacy coins worden vaak verbonden met criminaliteit omdat ze privacy beter waarborgen dan andere cryptocurrencies. Daar zijn crypto-beurzen gevoelig voor en ze worden af en toe gedwongen om ze te schrappen van hun beursnotering.

Charlie Lee, oprichter van de Litecoin Foundation, verwacht dat dit geen probleem voor litecoin zal zijn. Hij meldt dat de upgrade namelijk een zogenaamde blockextensie is en cryptocurrency-exchanges hoeven deze niet te ondersteunen.

Litecoin wordt regelmatig het digitale zilver genoemd in vergelijking met bitcoin dat het digitale goud is. Bitcoin Jack, een bekende crypto-analist, heeft onlangs zijn naam op Twitter veranderd in Litecoin Jack.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,71 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,71 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...