Kevin Schijven Kevin Schijven
08/04/2020 13:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2020 13:07

Bitcoin community houdt online pokertoernooi in strijd tegen COVID-19 met bekende gezichten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin community houdt online pokertoernooi in strijd tegen COVID-19 met bekende gezichten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook de cryptocurrency community helpt mee in de strijd tegen het coronavirus. De bitcoin (BTC) gemeenschap organiseert deze week een online pokertoernooi met bekende gezichten uit de crypto-industrie en iedereen kan meedoen.


Het ‘Crypto vs. COVID Charity Poker Tournament,’ georganiseerd door Satstreet en The Giving Block, wordt donderdag 9 april om 8 uur EST gehouden, wat helaas in Nederland op vrijdag 10 april om 2 uur ’s nachts zal zijn.
Iedereen is welkom om mee te doen aan het evenement, maar er is een maximum van 2.000 deelnemers. Van de opbrengsten zal 50 procent gedoneerd worden aan non-profit organisaties voor de bestrijding van het coronavirus. De andere 50 procent wordt verdeeld onder de winnaars.
Alex Wilson van The Giving Block meldt dat hij meer wilde doen in deze crisistijd dan alleen maar vragen om donaties:

We waren op zoek naar een manier om de reactie van de community op onze campagne te vieren, iets dat mensen samenbracht rond het idee van geven. Om welke reden dan ook lijken veel mensen in deze branche pokerspelers te zijn.

Jon Lister van Satstreet zegt dat hij op het idee kwam na een ontmoeting met The Giving Block:

We waren het er allemaal over eens dat een online pokertoernooi, terwijl veel mensen thuis worden opgevangen, een geweldige manier zou zijn om geld in te zamelen voor goede doelen in de frontlinie van COVID. Het was ongelooflijk om steun te krijgen van mensen en bedrijven in de hele branche.

Bekende figuren uit de industrie die meedoen aan het toernooi zijn onder andere Charlie Lee van Litecoin, Peter McCormack van de Bitcoin podcast, Charlie Shrem van Bitcoin Foundation, Joey Krug van Pantera Capital, Dan Hedl van Kraken, David Nage van Arca, Tone Vays en Ed Moncada van Blockfolio en voormalig World Series kampioen. Charlie Lee meldt dat dat hij enige winsten ook onmiddelijk zal doneren.
Het toernooi zal live worden gestreamd en de toegangsprijs is $100 (92 euro). Men kan zich via de volgende link aanmelden: https://www.cryptocovid19.com/
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie