Bitcoin community reageert op BitMEX aanklacht en Arthur Hayes arrestatie, verdere gevolgen worden gevreesd

BitMEX, een grote cryptocurrency-exchange en derivatenplatform, wordt aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Tevens zijn enkele oprichters opgepakt, waaronder CEO Arthur Hayes.

De BitMEX eigenaren worden beschuldigd dat zij zich niet aan de regels houden uit de Bank Secrecy Act (BSA). Ook wordt de beurs ervan beschuldigd nauwelijks know your customer (KYC) regelgeving te hanteren.

De koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies vingen onmiddellijk een behoorlijke klap en de markt maakt zich zorgen dat dit wellicht pas het begin is. Er wordt bijvoorbeeld gevreesd dat zogenaamde decentralized exchanges (DEX), die veel gebruikt worden in de decentralized finance (DeFi) markt, het volgende doelwit zullen zijn.

Door de gedecentraliseerde aard van deze markt, en dit soort beurzen, wordt hier niet of nauwelijks KYC regelgeving gehanteerd. Veel van deze DeFi projecten geloven dat zij toezichthouders kunnen ontwijken vanwege deze decentralisatie, maar dat is volgens sommige experts niet waar.

De Reacties

Zo meldt blockchain adviseur Adam Cochran in een reeks Twitterberichten dat de BSA wellicht alsnog druk kan uitoefenen op de personen die deze gedecentraliseerde platformen hebben opgestart, zij hebben namelijk vaak alsnog de sleutels hiervoor in handen.

Cryptowhale, een populaire crypto-investeerder, denkt dat er binnenkort strenge regelgeving aan zal komen en dat dit zal zorgen voor de grootste “zuivering” in de crypto geschiedenis. Volgens de whale zijn er meer dan 8.800 projecten die illegaal draaien op de markt, waaronder exchanges en DeFi tokens.

De bekende bitcoin bull Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zegt dat we wellicht Hayes niet te snel moeten veroordelen: “onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.” Tevens zegt Novogratz dat bitcoin groter is dan een enkele exchange of persoon, en raadt mensen aan gewoon de dip te kopen.

Toch is Hayes sowieso al een controversieel figuur in de crypto-sector. Ironisch genoeg daagde hij de CFTC vorig jaar nog uit met “motherfuckers come get me.”

Het valt Lina Seiche van BTC Times op dat niemand werd opgepakt toen de FinCEN documenten vorige week uitlekten, waaruit bleek dat traditionele banken enorme hoeveelheden hebben witgewassen.

Larry Cermak, onderzoeker bij The Block, meldt dat investeerders langzamerhand begonnen zijn om hun bitcoin en ethereum (ETH) van BitMEX af te halen.

Er wordt gevreesd dat de koersen wellicht nog meer klappen zullen vangen de komende tijd. Toch meldt Nik Patel, auteur van ‘An Altcoin Trader’s Handbook,’ dat de BTC-koers vooralsnog relatief goed standhoudt.

Echter zullen we wellicht pas de komende dagen het echte gevolg gaan zien. Daar komt bij dat Trump vanochtend positief getest is op COVID-19, wat nog meer paniek zaait op de markt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.865,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.149,50 Kopen
2
Litebit
€27.181,50 Kopen
3
SATOS
€27.352,20 Kopen
Meer nieuws

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto's die gekoppeld zijn aan de...

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft: “Bitcoin...

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was...

Bitcoin (BTC) koers onderuit door ‘double-spend’ aanval of was het ‘FUD?’

Gisterenavond ging in de media plotseling een verhaal rond dat een zogeheten ‘double-spend attack’ plaatsvond op het bitcoin (BTC) netwerk. Echter blijkt dat helemaal...