Kevin Schijven Kevin Schijven
03/10/2020 06:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2020 06:09

Bitcoin community reageert op BitMEX aanklacht en Arthur Hayes arrestatie, verdere gevolgen worden gevreesd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin community reageert op BitMEX aanklacht en Arthur Hayes arrestatie, verdere gevolgen worden gevreesd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

BitMEX, een grote cryptocurrency-exchange en derivatenplatform, wordt aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Tevens zijn enkele oprichters opgepakt, waaronder CEO Arthur Hayes.
De BitMEX eigenaren worden beschuldigd dat zij zich niet aan de regels houden uit de Bank Secrecy Act (BSA). Ook wordt de beurs ervan beschuldigd nauwelijks know your customer (KYC) regelgeving te hanteren.
De koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies vingen onmiddellijk een behoorlijke klap en de markt maakt zich zorgen dat dit wellicht pas het begin is. Er wordt bijvoorbeeld gevreesd dat zogenaamde decentralized exchanges (DEX), die veel gebruikt worden in de decentralized finance (DeFi) markt, het volgende doelwit zullen zijn.
Door de gedecentraliseerde aard van deze markt, en dit soort beurzen, wordt hier niet of nauwelijks KYC regelgeving gehanteerd. Veel van deze DeFi projecten geloven dat zij toezichthouders kunnen ontwijken vanwege deze decentralisatie, maar dat is volgens sommige experts niet waar.

De Reacties

Zo meldt blockchain adviseur Adam Cochran in een reeks Twitterberichten dat de BSA wellicht alsnog druk kan uitoefenen op de personen die deze gedecentraliseerde platformen hebben opgestart, zij hebben namelijk vaak alsnog de sleutels hiervoor in handen.



Cryptowhale, een populaire crypto-investeerder, denkt dat er binnenkort strenge regelgeving aan zal komen en dat dit zal zorgen voor de grootste “zuivering” in de crypto geschiedenis. Volgens de whale zijn er meer dan 8.800 projecten die illegaal draaien op de markt, waaronder exchanges en DeFi tokens.


De bekende bitcoin bull Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zegt dat we wellicht Hayes niet te snel moeten veroordelen: “onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.” Tevens zegt Novogratz dat bitcoin groter is dan een enkele exchange of persoon, en raadt mensen aan gewoon de dip te kopen.


Toch is Hayes sowieso al een controversieel figuur in de crypto-sector. Ironisch genoeg daagde hij de CFTC vorig jaar nog uit met “motherfuckers come get me.”
https://twitter.com/Crypto_Bitlord/status/1311705323179143168
Het valt Lina Seiche van BTC Times op dat niemand werd opgepakt toen de FinCEN documenten vorige week uitlekten, waaruit bleek dat traditionele banken enorme hoeveelheden hebben witgewassen.


Larry Cermak, onderzoeker bij The Block, meldt dat investeerders langzamerhand begonnen zijn om hun bitcoin en ethereum (ETH) van BitMEX af te halen.


Er wordt gevreesd dat de koersen wellicht nog meer klappen zullen vangen de komende tijd. Toch meldt Nik Patel, auteur van ‘An Altcoin Trader’s Handbook,’ dat de BTC-koers vooralsnog relatief goed standhoudt.


Echter zullen we wellicht pas de komende dagen het echte gevolg gaan zien. Daar komt bij dat Trump vanochtend positief getest is op COVID-19, wat nog meer paniek zaait op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie