Timo Bult Timo Bult
29/08/2019 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:50

Bitcoin criticus Peter Schiff: "Bitcoin (BTC) heeft gefaald als veilige haven"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_criticus_peter_schiff_bitcoin_BTC_heeft_gefaald_als_veilige_haven

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de bekende Bitcoin-criticus Peter Schiff heeft bitcoin (BTC) opnieuw “gefaald als veilige haven”. Dit zei Schiff in een tweet in navolging van nieuwe ontwikkelingen omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de recente koersbewegingen.
Bitcoin begon gisteravond plotseling aan een flinke correctie. Daardoor zakte de koers onder de $10.000 waarna het aanvankelijk nog support wist te vinden bij $9.500. Echter begaf ook deze support het waardoor de koers uiteindelijk terugzakte naar ongeveer $9.300.
Vorige week vrijdag escaleerde de handelsoorlog tussen de VS en China opnieuw, wat volgens veel analisten ervoor zou moeten zorgen dat de bitcoin koers stijgt. BTC wordt namelijk steeds vaker bestempeld als het “digitale goud”, wat betekent dat het een oppotmiddel is waarmee beleggers zich kunnen beschermen in economisch onzekere tijden.
crypto_insiders_telegram_bannerSinds de handelsoorlog tussen de twee grootmachten is begonnen, wist bitcoin met 105% in waarde te stijgen terwijl meer traditionele activa juist met 0,5% in waarde daalden. Tot op zekere hoogte heeft bitcoin dit imago als het digitale goud dus waargemaakt. Echter zijn de dalingen van de afgelopen dagen in combinatie met de nieuwe ontwikkelingen omtrent de handelsoorlog reden genoeg voor Schiff om te stellen dat bitcoin “gefaald heeft als veilige haven”. Hij schreef in een tweet:

Bitcoin heeft opnieuw de veilige haven-test niet doorstaan. Op vrijdag, toen escalerende handelsspanningen de wereldwijde aandelenmarkten deden dalen, zochten beleggers hun toevlucht in monetaire veilige havens. De Japanse yen, Zwitserse frank en vooral goud stegen. Alsnog dook Bitcoin harder dan aandelen!


Een van de oorzaken dat bitcoin zijn imago als veilige haven niet volledig waarmaakt kan te maken hebben met het feit dat de activaklasse nog redelijk nieuw is. Tijdens de vorige crash, vorig jaar, stelde ARK Invest CEO Cathie Wood dat “mensen hun meest experimentele activa verkopen, zoals bitcoin en andere crypto-activa”.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie