Kevin Schijven Kevin Schijven
31/10/2022 08:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 08:12

Bitcoin daalt en koers kan weer volatiel worden met FOMC deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen week eindelijk stijgen na een periode met zeer lage volatiliteit. De $21.000 blijft echter vooralsnog de top. Ook gisteren werd bitcoin hier wederom afgewezen en zakte tegen vanochtend naar een prijs rond $20.530 op Binance en €20.670 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 18%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $394 miljard en de dominantie op 38,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 31 (Fear). Toch lijkt het erop dat bitcoin vandaag eindelijk weer een maand in het groen kan afsluiten.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe reageert bitcoin deze week op FOMC?

Deze week vindt weer de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats en woensdag krijgen we te horen met welk percentage de Federal Reserve de rente in de VS verhoogt. Naar  verwachting is dat 0,75% en de markten zullen daar waarschijnlijk negatief op reageren.

Pakt dit echter hoger uit dan verwacht, dan reageren de markten wellicht heftiger. Mocht dit lager uitpakken, dan zien we mogelijk de markten juist positief reageren. Een trendommekeer in het beleid van de Fed, een zogenaamde “Fed pivot,” lijkt het echter nog te vroeg voor te zijn.

Na de aankondiging zal Fed voorzitter Jerome Powell een speech houden. Daarin hint hij wellicht wat de Fed van plan is voor volgende maand. Verder volgt deze week nog het Amerikaanse banenrapport en zet het earnings seizoen voort. In de crypto-wereld zijn de ogen vooral gericht op de kwartaalcijfers van Coinbase.

Advertentie

Grootste bitcoin miner in de problemen

We moeten ook rekening houden met de situatie van Core Scientific, het grootste bitcoin mining bedrijf ter wereld dat op het punt staat om failliet te gaan. Als het bedrijf daadwerkelijk ten onder gaat, kan dat voor de kredietverstrekkers slecht uitpakken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin verkoopvolume neemt toe

Daarnaast meldt CryptoQuant analist Maartunn dat het bitcoin verkoopvolume weer het koopvolume heeft ingehaald heeft en dat legt wellicht uit waarom de koers momenteel moeite heeft om verder te stijgen. De analist vraag zich af hoe lang de prijs überhaupt hier stand kan houden.

Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin white paper 14 jaar oud

Het is vandaag veertien jaar geleden dat Satoshi Nakamoto, de anononime bedenker van Bitcoin, de white paper voor Bitcoin publiceerde. Later volgt hierover meer op Crypto Insiders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie