Kevin Schijven Kevin Schijven
03/11/2022 08:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 08:24

Bitcoin daalt na FOMC maar stablecoin instroom bereikt all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Supercomputer voorspelt Bitcoin koers piek voor aankomende bullmarkt

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC) werd, zoals verwacht, gisteren even volatiel na de Federal Open Market Committee (FOMC). Bitcoin hing rond $20.400 voordat de Federal Reserve de renteverhoging aankondigde en schoot toen naar $20.700.

Daar werd bitcoin echter gelijk afgewezen en na de speech van Fed voorzitter Jerome Powell kelderde de koers. Bitcoin kwam even in de buurt van $20.000, maar begon toen gestaag te herstellen. Vanochtend lijkt bitcoin echter wat weerstand rond $20.400 al tegen te komen en zakt op het moment van schrijven naar $20.320 op Binance en €20.765 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 44%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $390 miljard en de dominantie op 38,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 30 (Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Markten reageren negatief op Powell speech

Toen de Federal Reserve de verwachte renteverhoging van 0,75% aankondigde, steeg bitcoin samen met andere financiele markten. Echter was blijkbaar de speech van Powell meer hawkish dan verwacht.

Blijkbaar anticipeerde een groot deel van de markt op een “Fed pivot,” of omkeer in het beleid, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn. Toch hintte Powell dat de snelheid waarmee de renteverhogingen plaats zullen vinden vanaf volgende maand mogelijk zal afremmen.

Opvallend is dat bitcoin wederom sterker standhield dan aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq. Terwijl deze markten juist een van de meest volatiele dagen zagen en flink in het rood sloten na de Fed aankondiging, was het juist relatief rustig voor bitcoin. De Amerikaanse dollar index (DXY) steeg wederom juist fors.

Advertentie

Stablecoin instroom bereikt record, bullish voor bitcoin?

Ondertussen stroomt een grote hoeveelheid stablecoins naar exchanges, meldt deze Cryptoquant analist. De gemiddelde instroom bereikt zelfs een nieuwe all-time high. Dit is een bullish signaal op de lange termijn, aangezien het meestal betekent dat investeerders deze stablecoins naar beurzen sturen om ze voor andere crypto in te ruilen. Het kan echter ook voor volatileit op de korte termijn zorgen, zegt de analist.

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie