Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2023 09:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 09:19

Bitcoin daalt na strijd met $23.000, vooral short fondsen zien instroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van slechte week, maar analist vreest daling naar $22.000

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam afgelopen zaterdag al even boven $23.000 uit, zakte vervolgens iets terug naar $22.400 en begon toen weer voorzichtig te stijgen. Gisterenavond, afgelopen nacht en wederom vanochtend vroeg piekte bitcoin rond $23.165, maar kwam daar nog niet langs. Op het moment van schrijven maakt bitcoin echter een flinke duik en zakt naar $22.880 op Binance en €21.040 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $443 miljard en de dominantie op 42%. De Fear & Greed Index komt uit op 52 (Neutral).

Bitcoin koers stijgt na rentebesluit, is de correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Korte termijn bitcoin houders weer flink in winst

Bitcoin is in de afgelopen twee weken al met 34% gestegen. Analysebedrijf Glassnode meldt daarom dat short-term holders (STH), of korte termijn houders, een “dramatisch” toename zagen van hun coins in winst. Het percentage van het STH aanbod in winst heeft 92% bereikt, een niveau dat voor het laatst werd gezien tijdens de prijstoppen van mei en november 2021.

Advertentie

Bitcoin beurzen hebben het zwaar met de bearmarkt

Het begint inmiddels duidelijk te worden dat het ook voor crypto exchanges een zware bearmarkt was. Na de crash van FTX kozen veel investeerders om hun bitcoin en crypto zelf te bewaren, maar ook de handelsvolumes zijn flink afgenomen. Momenteel moeten daarom de grote exchanges veel personeel ontslaan, meldt Conor Ryder van onderzoeksbureau Kaiko.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin fondsen zien grotere instroom, maar vooral naar short

Institutionele fondsen zien weer een kleine groei in de instroom, meldt CoinShares in een nieuw rapport. Echter ging verreweg het grootste deel naar short bitcoin fondsen, vooral vanuit Amerikaanse investeerders. Er lijkt nog altijd veel ongeloof te zijn over de huidige rally. Europeanen zijn in vergelijking al meer bullish, meldt James Butterfill van CoinShares.

Deze bitcoin handelsstrategie blijkt succesvoller dan vasthouden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

S&P 500 koers test belangrijke trendlijn

Ondertussen zijn, zoals analist Will Clemente zegt, alle ogen in de financiële wereld gericht op de onderstaande trendlijn in de S&P 500 (SPX) koers. Wordt SPX wederom afgewezen of kan de koers ditmaal er doorheen breken? En trekt het sentiment daarna andere markten mee?

Zitten bitcoin en de rest van de financiële markt in een bubbel?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin is nog nooit meerdere jaren op rij in ’t rood geëindigd

Tot slot meldt Barchart dat bitcoin in 14 jaar nog nooit meerdere jaren op rij in de min is uitgekomen. Desondanks kan het zijn dat de koers vooral zijwaarts beweegt in 2023 totdat de macro-economische toestand er beter uitziet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie