Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2022 10:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2022 10:04

Bitcoin daalt terwijl markt nog nooit zo lang in ‘extreme angst’ zat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La CNMV detecta 13 empresas financieras sin autorización en España

Foto: noppawan09/Shutterstock

Bitcoin (BTC) houdt vooralsnog opvallend sterk stand na de publicatie van hoger dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers. Dat zorgt ervoor dat de angst op de markt verder afneemt, al ligt deze nog steeds zeer hoog en zijn er tekenen dat een klap alsnog kan volgen.

Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt met 1,6%

De bitcoin koers vond gisterenochtend steun rond $20.500 en steeg toen richting $21.000, maar kon deze prijs nog niet heroveren. Vervolgens zakte bitcoin naar $20.700, maakte daar een flinke stuiter en tikte toen een piek rond $21.150 aan.

Daar werd bitcoin wederom afgewezen en zakte vervolgens snel. Bitcoin vond in eerste instantie weer support rond $20.700, maar zakte daar vanochtend doorheen. Bitcoin dipte even naar $20.500 en herstelt momenteel naar $20.600 op Binance en €20.600 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,6% in de min.

Advertentie

Bitcoin angst en marktsentiment

Het valt ook analysebedrijf Santiment op dat het marktsentiment verbetert en investeerders optimistischer worden. De markt begint namelijk weer over Lamborghini’s en de maan te praten, en doen dat momenteel zelfs het meest sinds 18 januari, zes maanden geleden.

Daarentegen toont analist Philip Swift aan dat bitcoin nog nooit zo lang in het “extreme fear” gebied heeft gezet als nu, namelijk al 70 dagen. De laatste keer dat bitcoin nog in “greed” zat, was al helemaal terug in maart dit jaar.

Bitcoin aan de vooravond van een parabolische stijging?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC en hertest $22.000?

Ondanks dat bitcoin vooralsnog sterk standhoudt na de Amerikaanse consumentenprijsindex, beginnen analisten te speculeren dat een reactie mogelijk alsnog volgt. Wellicht dat de markt eerst afwacht hoe de Federal Reserve reageert op de verhoogde inflatiecijfers. Dat komen we waarschijnlijk te weten op 27 juli, na de volgende meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC). Er zijn al tekenen dat een grote beweging opkomst is door stijgende data op de derivatenmarkten.

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin langzamerhand niet meer in een zijwaartse trendkanaal beweegt, maar wellicht in een opwaartse kanaal. Dat kan leiden tot een hertest van de $22.000, dat inmiddels een cruciaal niveau lijkt te worden, zoals analist On-Chain College aangeeft:

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners sturen BTC naar exchanges

Het valt analist IT Tech op dat bitcoin miners nog altijd onder druk staan. Maar liefst 14.000 BTC werd gisteren uit wallets van miners gestuurd naar exchanges. Dat is een bearish teken voor de korte termijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie