Wessel Kersting Wessel Kersting
16/07/2022 07:55 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:24

Bitcoin analist: Koers vormt opwaartse trend, volgt hogere piek snel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Supercomputer voorspelt Bitcoin koers piek voor aankomende bullmarkt

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1% gestegen en sinds middennacht met 1,7% gedaald. De BTC prijs is op het moment van schrijven $20.600 op crypto exchange KuCoin en €20.600 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 34%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $393 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,1%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin nieuws van gisteren

In de marktupdate van gisteren was te lezen dat de correlatie tussen bitcoin en aandelen eindelijk afneemt en dat het aantal adressen met minstens 1 BTC alsmaar stijgt, ondanks de berenmarkt.

Gisteren werd ook een interessant bericht gepubliceerd waarin het sentiment uit twee verschillende landen, de VS en China, met twee enquêtes werd gemeten. Uit de verschillende enquêtes bleek dat de meningen uit beide landen vrijwel overeen kwam. Zowel de Amerikanen als Chinezen verwachten dat bitcoin eerder naar de $10.000 gaat dan omhoog.

Daarnaast gaven de oprichters van cryptocurrency wallet MetaMask aan dat het niet slim is om al je geld in crypto te investeren. Zij gaven aan dat dit net als gokken is.

Advertentie

Bitcoin vestigt hogere pieken, hogere dalen

Waar we in eerste instantie nog het vermoeden hadden dat bitcoin een zijwaarts kanaal vormt, begint de koers nu meer op een opwaarts kanaal te lijken. De lokale bodem die is gemaakt op 13 juli is namelijk aanzienlijk hoger. Mogelijk zien we snel een test van de bovenkant van dit trendkanaal.

Mocht de koers de bovenkant van het kanaal halen, dan bereikt bitcoin een hogere piek dan die van 8 juli. Zo vielen het leden uit de Discord community van Crypto Insiders  al op dat bitcoin hierdoor nu een duidelijk higher high, higher low patroon aan het vormen is. Oftewel de koers vormt steeds hogere pieken en hogere dalen. Echter moet bitcoin ditmaal de $22.000 breken om weer een hogere piek te pakken.

Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline
Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline

Premium crypto analyse van de dag: SOL

In de Premium community van Crypto Insiders hebben onze analisten op 20 juni een technische analyse gedeeld waarbij er een instapzone werd getekend tussen de $22 en $30. SOL heeft de instapzone perfect aangetikt en is nu bezig met de opwaartse beweging. De koers stijgt in een ABC Elliott Waves patroon waardoor we van tevoren kunnen inschatten waar de koers mogelijk heen stijgt. SOL staat op het moment van schrijven al tussen de 26% en 44% in de plus sinds de instapzone.

Dit niveau staat in de Discord omgeving beschreven met een uitgebreidere analyse. Mocht je vragen willen stellen over deze analyse, dan kan dat hier. Je komt hier ook direct in contact met verschillende analisten en crypto-enthousiastelingen.

Afbeelding 1: Bovenstaande SOL analyse is op 20 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie