Roy van Krieken Roy van Krieken
15/07/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 18:33

MetaMask oprichters: ‘Stop niet al je spaargeld in bitcoin’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
MetaMask oprichters: ‘Stop niet al je spaargeld in bitcoin’

Foto: Andy.LIU/Shutterstock

Het is zonder twijfel een van de meest gebruikte crypto wallets van dit moment: MetaMask. De oprichters van deze razendpopulaire wallet hadden onlangs een opvallende uitspraak over investeren in cryptocurrencies. Volgens hen is dit namelijk best wel vergelijkbaar met gokken.

UPDATE: Jouw anonieme crypto wallet is vanaf nu illegaal
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

MetaMask waarschuwt investeerders

In een interview met Vice spraken MetaMask oprichters Aaron Davis en Dan Finley zich uit over de huidige stand van zaken in de crypto markt. Vooral een uitspraak van Davis is het belichten waard. Hij adviseert mensen namelijk dringend om niet hun volledige spaargeld in cryptocurrencies te investeren.

Dit zou volgens Davis namelijk bijna hetzelfde zijn als gokken. Volgens Davis investeren sommigen in cryptocurrencies met het idee dat de nieuwe industrie vrijwel gegarandeerd het oude financiële systeem zal vervangen, maar dit is volgens hem feitelijk alles behalve zeker.

“Het voelt te weinig en te laat, maar je geld in cryptocurrencies stoppen is gokken. […] Ik zeg niet dat wat we nu hebben de toekomst van financiën is en dat je je spaargeld moet overhevelen. Veel mensen pleiten daarvoor en ik denk dat dit extreem gevaarlijk gedrag is.”

De strijd tegen crypto Ponzifraude

Finlay is het eens met de woorden van zijn compagnon. Ook hij stelt dat er vandaag de dag nog veel grote problemen en gevaren aanwezig zijn in de crypto wereld. Daarnaast erkent hij dat MetaMask probeert om investeerders te beschermen, maar dat dit in veel gevallen weinig tot niets uithaalt.

“We kunnen niet voorkomen dat mensen Ponzi’s maken op blockchains. […] Het is per definitie onmogelijk voor ons om de hele zaak in één strik te wikkelen en in een bepaalde richting af te dwingen.” 

Maar hoewel het onmogelijk is om de Ponzi-schema’s te verbieden, is het volgens hem wel haalbaar om ze “de kostbare zuurstof te ontnemen” door het moeilijker te maken voor scammers om geloofwaardig over te komen bij slachtoffers. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie