Kevin Schijven Kevin Schijven
15/07/2022 08:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 08:25

Ontkoppelt bitcoin van aandelen? BTC koers stijgt en angst neemt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Eergisteren werden de Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd en de verwachting was dat bitcoin (BTC) weer een forse klap zou vangen als deze cijfers hoger dan verwacht uitpakken. Dat gebeurde namelijk een maand geleden ook.

Vooralsnog lijkt bitcoin echter de angst opvallend sterk van zich af te schudden. Desalniettemin verwacht een groot deel van de markt dat bitcoin nog niet zijn bodem heeft bereikt, al neemt de consensus toe dat we dicht bij zijn.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 4,1%

De bitcoin koers dipte kort na de Amerikaanse consumentenprijsindex even onder $19.000, maar maakte vervolgens gelijk een rebound terug richting $20.000. Bitcoin had daar gisteren even wat moeite om aan vast te houden, maar vond toen support rond $19.750.

Vervolgens maakte bitcoin eindgisterenmiddag een flinke sprong. Bitcoin tikte gisterenavond en afgelopen nacht tweemaal een piek van $20.800 aan, maar kon hier nog niet doorheen breken. Op het moment van schrijven test bitcoin weer deze $20.800 op FTX, of €20.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 4,1% in de plus. Alhoewel dat een flinke stijging lijkt te zijn, betekent dit dat bitcoin eigenlijk nog steeds in hetzelfde bereik consolideert.

Advertentie

Bitcoin ontkoppeling, macro en EUR/USD

De situatie begint voorzichtig iets beter voor bitcoin uit te zien. Bitcoin begint sterker op macro-economische ontwikkelingen te reageren terwijl de correlatie tussen aandelenmarkten en bitcoin begint af te nemen. Dat betekent echter niet dat bitcoin onmiddellijk ontkoppelt van aandelenmarkten, dat kan namelijk een langdurig proces zijn.

Ondertussen valt de euro prijs zelfs iets onder de dollar en dat is voor het eerst in 20 jaar. Volgens voormalig Bitmex CEO Arthur Hayes kan dit goed uitpakken voor bitcoin. Hayes verwacht namelijk dat als de euro onder $0,9 zakt, dat de Federal Reserve “ingrijpt” en mogelijk weer de geldprinter aanzet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bulls vs bears op derivatenmarkt

Ook op de derivatenmarkt is te zien dat noch de bulls, noch de bears momenteel het voortouw nemen. 50% van alle futures posities is long, en 50% is short, meldt analist Ali Martinez. Het is een duidelijk teken van het huidige marktsentiment.

Analist Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, verwacht dat we uiteindelijk weer een short squeeze zullen zien die tot een nieuwe “parabolische” bull-run kan leiden, zoals in eind 2020. Toch waarschuwt hij dat dit alsnog enkele maanden of zelfs jaren kan duren.

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal adressen met minstens 1 BTC blijft stijgen

On-chain College meldt daarnaast dat er ondertussen meer dan 885 duizend adressen zijn minstens 1 BTC. Dit aantal blijft stijgen ondanks de berenmarkt.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie