Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2022 08:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 08:16

Bitcoin duikt onder $20.000 in FTX drama terwijl long squeeze dreigt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom Bitcoin vandaag het hardst is gedaald in 4 maanden

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) piekte afgelopen weekend op $21.500, maar begon deze week gelijk met een daling. Bitcoin hield gisteren nog stand op $20.700, maar verloor daar grip op en maakt vanochtend een forse duik. Bitcoin dipte zojuist even onder $19.400, maar herstelt op het moment van schrijven naar ongeveer $19.810 op Binance en €19.805 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 64%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $380 miljard en de dominantie op 38,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 31 (Fear).

Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt
Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt

Midterm elections en FTX drama

Dat het een volatiele week zou worden, werd al verwacht, gezien de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen en de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De verkiezingen vinden vandaag plaats en de publicatie van de inflatiecijfers volgt op donderdag.

Er wordt daarnaast gespeculeerd dat bitcoin daalt omdat de koers nog een inhaalslag had te maken met aandelenmarkten. Deze daalden namelijk vorige week nog flink terwijl BTC toen standhield.

Echter lijkt vooral het drama omtrent Binance en FTX momenteel voor veel paniek te zorgen en de rest van de markt mee te trekken.

De situatie zorgt al voor een liquidatie van meer dan $40 miljoen aan bitcoin long posities vanochtend, meldt On-Chain College:

Advertentie

Bitcoin long squeeze dreigt

Gisteren meldden we in deze marktupdate dat de funding rates voor bitcoin omhoog schieten en dat duidt wellicht aan dat investeerders speculeren op hogere prijzen. Als bitcoin echter daalt, kan dit tot een zogenaamde long squeeze leiden. Dan volgt een waterval van long liquidaties die de daling kunnen verergeren. Ook Cryptoquant analist Greatest Trader waarschuwt daar nu voor:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange reserves het laagst in 4,5 jaar

Tot slot meldt de Nederlandse analist Maartunn dat reserves voor bitcoin op exchanges hard afnemen. Normaliter is dat een bullish teken, omdat het aangeeft dat investeerders (nog) niet willen verkopen. Ditmaal lijkt het echter het resultaat te zijn van de bovenstaande paniek en is het vooral een uitstroom uit FTX. De exchange reserves liggen nu het laagst in 4,5 jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie