Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2023 09:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 09:08

Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op Binance en €21.130 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 10%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $438 miljard en de dominantie op 41,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 55 (Greed).

Bitvavo viert Bitcoin halving – Nederlanders ontvangen gratis crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Economische zorgen nog niet voorbij

Eerder deze week klonk Federal Reserve voorzitter Jerome Powell niet bepaald dovish over het monetaire beleid, maar hij was wellicht minder hawkish dan gevreesd. Desondanks waarschuwt Neel Kashkari van de Fed dat de financiele markten meer vertrouwen lijken te hebben dan de centrale bank zelf. Kashkari meldt dat de rentetarieven mogelijk nog boven 5% uit kunnen komen dit jaar.

Ook zien we langzamerhand weer zorgen oplopen over een aankomende economische recessie, zoals Jeff Weniger van Wisdom Tree hieronder aantoont.

Advertentie

Begint SEC een aanval op crypto?

Ondertussen lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begonnen te zijn met een nieuwe aanval op de crypto industrie. Kraken, een van de grootste Amerikaanse exchanges, wordt momenteel onderzocht. Volgens Ally Versprille van Bloomberg is het onderzoek al ver gevorderd en volgt mogelijk snel een schikking.

Daarnaast gaan er ook geruchten rond dat de SEC mogelijk staking wil verbieden voor Amerikanen, meldt Coinbase CEO Brian Armstrong. Over beide verhalen is later vandaag meer te lezen op Crypto Insiders.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin NFT’s zorgen voor veel activiteit

Non-fungible tokens (NFT) lijken het vooralsnog goed te doen op het Bitcoin netwerk, ook al is niet iedereen hier fan van. Deze zogeheten Ordinals worden de afgelopen dagen massaal gecreëerd op Bitcoin, meldt Andrew Hong van Dune Analytics.

De NFT’s zorgen er zelfs voor dat het netwerkactiviteit op Bitcoin gestegen is naar het hoogste punt in twee jaar, meldt analysebedrijf CryptoQuant. Het aantal dagelijkse transacties is gestegen naar 345.000, het hoogst sinds april 2021.

Dat komt mede door de Taproot update die eind 2021 werd doorgevoerd. Deze update maakt NFT’s op Bitcoin mogelijk en de adoptie ervan begint inmiddels snel toe te nemen, meldt analist Will Clemente.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie