Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2021 08:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 08:51

Bitcoin en ethereum dippen weer, dogecoin zakt harder, waar blijft die uitbraak? Axie Infinity zet rally voort

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zakt bitcoin koers naar $53.000?! John bekijkt ethereum, holo, shiba inu en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zondagnacht begon de cryptocurrency markt even te stijgen, maar dat bleek achteraf weer van zeer korte duur te zijn. De totale marktkapitalisatie kwam maandagochtend op $1,47 biljoen uit, maar duikt vanochtend weer onder de $1,4 biljoen. Vooralsnog blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik vastzitten en lijken investeerders eerst een grote beweging af te wachten.

Bitcoin ETFs dichtbij goedkeuring in Hongkong, primeur voor Azië
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon zondagnacht eindelijk weer iets aan te trekken en duwde maandagochtend tegen de weerstand rond $34.750 aan. Echter lukte bitcoin het niet om hierdoorheen te breken en corrigeerde weer sterk omlaag. Tegen eind van de avond vond de bitcoin koers support rond $32.800 en herstelde gedurende nacht naar $33.300. Dat gebeurde nogmaals vanochtend; bitcoin zakte weer naar $32.800 en herstelde vervolgende naar $33.300.

Zo wordt het bereik waar bitcoin in vastzit steeds kleiner terwijl langzamerhand het handelsvolume iets toeneemt. De markt zit te wachten op een grote uitbraak, maar analisten lijken momenteel sterk verdeeld te zijn of dit een omhoog of omlaag zal zijn. Langzamerhand beginnen sommige indicatoren een meer bullish beeld te geven, maar of we eerst een hertest van $35.000 of $31.000 als eerst zullen zien is maar de vraag.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) zakt vandaag weer naar $2.000 en tikte zelfs even $1.990 vanochtend aan. Daarmee is het herstel van ether van de afgelopen twee weken weer compleet weggevaagd. Het handelsvolume neemt iets sneller toe dan van bitcoin, wat suggereert dat investeerders de ether dip kopen.

Van de top 10 grootste crypto is dogecoin (DOGE) vandaag weer de hardste daler. De DOGE koers schoot afgelopen vrijdag eventjes omhoog door een tweet van Tesla CEO Elon Musk, maar is inmiddels alweer terug bij af. DOGE staat vandaag 5,5% in de min en de prijs staat weer op $0,20.

Het blijven voornamelijk dezelfde crypto waarvan de koersen het hardst heen en weer schommelen. Vandaag staan weer decentralized finance (DeFi) tokens als aave (AAVE), uniswap (UNI), sushi (SUSHI), synthetix (SNX) en titanswap (TITAN) allemaal zo’n 7% in de min. Theta (THETA) verliest vandaag 8%, telcoin (TEL) 10% en kucoin (KCS) staat vandaag 12% in de min, maar nog wel 36% in de plus deze week.

Er staan vandaag nauwelijks koersen in het groen. Uitzonderingen zijn Harmony (ONE), die na een korte correctie vandaag 2,5% in de plus staat en 30% deze week. Flow (FLOW) zet zijn enorme rally  voort, pakt vandaag 3% en staat deze week zelfs 77% in de plus.

Het is vandaag de koers van het non-fungible token (NFT) project Axie Infinity (AXS) die weer verreweg het hardst stijgt. De AXS koers staat vandaag 18% in de plus, 160% deze week en maar liefst 435% ten opzichte van twee weken geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie