Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2021 18:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2021 18:11

Bitcoin (BTC) koers; bullish of bearish? Analisten zijn om deze redenen sterk verdeeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers; bullish of bearish Analisten zijn om deze redenen sterk verdeeld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zag afgelopen nacht een kleine opleving, maar dat was echter van korte duur. BTC piekte vanochtend nog rond $34.750 maar is op het moment van schrijven weer terug gezakt naar $33.500. De markt lijkt huiverig te zijn wat deze week kan beteken voor de koers en de meningen onder analisten lijken sterk verdeeld te zijn.

Ten eerste staat de koers van bitcoin op het punt een zogeheten bearish cross-over te maken. Dat is wanner de 100-dagen simple moving average (SMA) de 200-dagen SMA doorkruist. De laatste keer dat dit gebeurde was in mei 2020 en het zou wellicht verdere bearish actie kunnen voorspellen.

Daarentegen meldt onderzoeksbureau Santiment dat de dagelijkse instroom van bitcoin naar cryptocurrency-exchanges, alsmede het totale aanbod van BTC op beurzen, in de afgelopen 50 dagen hard is afgenomen. Dat zou tot een afname van de verkoopdruk moeten leiden en kan dus juist een bullish indicatie zijn.

Ook onderzoeksbedrijf Glassnode meldde onlangs dat sinds 22 juni de hoeveelheid BTC op beurzen afneemt. In de afgelopen drie weken is maar liefst 40.000 BTC van beurzen gehaald:

Echter meldt Colin Wu van Wu Blockchain, gebaseerd op gegevens van CryptoQuant, dat de zogeheten whale exchange ratio juist omhoog is geschoten naar 0,59. Maar drie keer dit jaar lag dit cijfer hoger en de koers daalde in de dagen daarna. Volgens Wu is de verkoopdruk door whales juist aan het toenemen.

Santiment meldt daarnaast dat het aantal dagelijkse bitcoin vermeldingen op sociale media blijft afnemen en het wekelijkse gemiddelde nu op het laagste punt staat in een half jaar. Onlangs zorgde het strenge optreden tegen bitcoin-mining in China voor een zware klap op de zogeheten hash rate, of rekenkracht van het netwerk. Langzamerhand begint de hash rate te herstellen, maar het is maar de vraag hoe snel deze trend zal doorzetten.

https://twitter.com/mskvsk/status/1414240176151404553

William Clemente, een populaire 19-jarige analist, meldt dat bitcoin zich nu in een zogeheten “volatility squeeze” begeeft. Een dergelijke squeeze ging vooraf aan de koersdaling in april, maar ook aan de bull-run in juli 2020.

Analist Cole Garner meldt dat een indicator van CryptoQuant, de ‘Taker Buy/Sell Ratio,’ op het punt staat om de groene ‘buy zone’ te bereiken, al is het nog niet zo ver.

Ten slotte zullen in de komende dagen maar liefst 35.000 BTC ontgrendelen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met aankomende zaterdag de grootste hoeveelheid. GBTC beleggers moeten hun investering minimaal zes maanden vastzetten en mensen vrezen dat zij nu zullen verkopen. Dat hoeft niet zo te zijn, deze investeerders staan namelijk momenteel al in het verlies.

Bitcoin zit nu al een tijdje vast in het huidige bereik. Gaan we nu eindelijk binnenkort een grote koersbeweging zien en zal dit omhoog of omlaag zijn? Voor diepgaandere koersanalyses zijn de video’s van Michiel en John aan te raden. Ook is het aan te raden om een kijkje te nemen in de membersgroep van Crypto Insiders op Discord waar regelmatig analyses worden gedeeld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie