Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2022 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2022 10:45

Bitcoin en ethereum zakken na banenrapport, XRP stijgt juist hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analisten waarschuwen: deze koers kan hard dalen

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

De crypto-markt toont vooralsnog weinig actie in het beruchte “uptober.” De alsmaar slechter wordende macro-economische toestand houdt investeerders op afstand en met verdere escalaties lijkt een echte bull-markt nog ver weg te zijn. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies blijft vlak onder $1 biljoen hangen en zakt vandaag met 1,3% naar $985 miljard.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin duikt na Amerikaans banenrapport

Bitcoin (BTC) probeerde deze week de $20.000 te heroveren, maar kwam flink wat weerstand tegen rond de 50-dagen simple en exponential moving averages. Gisterenmiddag maakte bitcoin echter weer een kleine duik. Bitcoin zakte van $20.000 naar $19.370 en komt op het moment van schrijven uit op $19.500 op Binance en €20.010 op Bitvavo. Bitcoin staat 2,4% in de min vandaag.

Die duik volgde na de cijfers over de Amerikaanse banenmarkt dat vooralsnog sterker is dan verwacht. Daardoor vreest de markt dat de Federal Reserve zijn strenge beleid omtrent de renteverhogingen zal doorzetten. Aandelenmarkten kleurden rood en de Amerikaanse dollar weer groen. Volgende week op 13 oktober, na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) weten waarschijnlijk meer.

Advertentie

Ethereum volgt bitcoin omlaag

Ethereum (ETH) reageerde ongeveer hetzelfde als bitcoin op het nieuws. De ether koers probeerde $1.355 te heroveren, maar zakte gisteren helemaar naar $1.320. Vervolgens herstelde ETH iets, maar lukte afgelopen nacht nog niet om $1.330 te pakken, komt momenteel op $1.329 uit en staat 2% in de min.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP wederom hardste stijger

Ripple (XRP) is wederom de grote uitzondering op de markt. XRP hield gisteren rond $0,49 stand en begon vervolgens flink te stijgen. XRP duwt sinds gisterenavond tegen de weerstand van $0,52 aan waarmee koers vandaag maar liefst 5,3% in de plus staat.

Kan XRP ditmaal er wel doorheen breken? Een wekelijkse sluiting boven $0,5 zou wellicht een goed teken kunnen zijn. Ook groeide het netwerk qua adressen gisteren het hardst in drie maanden, meldt analysebedrijf Santiment.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

De meeste crypto uit de top 100 kleuren rood vandaag, al zijn het over het algemeen geen zware dalingen. Desondanks zakken uniswap (UNI), eos (EOS) en ravencoin (RVN) met zo’n 3%. Nexo (NEXO) staat 4% in de min en helium (HNT) en ecash (XEC) zakken met meer dan 5%.

Naast XRP staan ook stellar (XLM) en quant (QNT) zo’n 5% in de plus. De hardste strijger uit de top 100 in de afgelopen 24 uur is osmosis (OSMO). De OSMO koers maakte net als XRP gisterenmiddag een flinke sprong en duwt sindsdien tegen weerstand aan rond $1,14 waarmee koers 5,8% in de plus staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie