Thom Derks Thom Derks
07/10/2022 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 08:09

Bitcoin markt huiverig voor nieuw Amerikaans banenrapport

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De maand oktober is redelijk gestart voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC), maar vandaag belooft een belangrijke dag te worden. Om 14.30u Nederlandse tijd publiceert de Verenigde Staten namelijk belangrijke data over de Amerikaanse banenmarkt. Data waar vooral de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, op zit te wachten.

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Bitcoin in afwachting van banenrapport”

Als we de woorden van Neel Kashkari, de voorzitter van de Minneapolis Federal Reserve, mogen geloven komt er op korte termijn geen koerswijziging van de Federal Reserve. Alleen als de economische omstandigheden vanaf hier significant verslechteren is er een kans dat de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rente en van koers wijzigt.

“Bitcoin lijkt te consolideren rond het niveau van 20.000 dollar, terwijl het gros van Wall Street wacht op het banenrapport van vrijdag”, aldus Edward Moya van OANDA. De volgende grote koersbeweging van bitcoin is afhankelijk van het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve.

Overigens staat er voor oktober geen FOMC-vergadering op de planning, wat betekent dat de Federal Reserve pas in november weer een nieuwe rentevergadering heeft. Tot die tijd blijft de rente dus op het huidige niveau en kan er in principe van alles gebeuren met de markt.

Advertentie

Analist verwacht short liquidaties

De Twitter-handelaar Justin Bennet noemt de huidige prijsactie van bitcoin saai, maar tegelijkertijd de droom van iedere range-handelaar. Zolang bitcoin in deze range blijft bewegen, kan Bennet rustig zijn winsten pakken. “Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat we short-liquidaties zien tussen de 20.450 dollar en 20.800 dollar”, aldus Bennet.

Als we naar de on-chain situatie kijken, dan leren we dat de gemiddelde bitcoiner nog altijd onder water staat met de huidige koersen. Volgens de analisten van Santiment betekent dat overigens wel dat er momenteel goede kansen zijn om geld te verdienen met crypto. Voor nu is het dus vooral wachten op de Federal Reserve, die zich voor een belangrijk deel zullen baseren op het banenrapport dat later vandaag publiek wordt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie