Simon Bosch Simon Bosch
17/09/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2022 19:10

Bitcoin-miners blijven verkopen volgens on-chain onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Crypto-miners hebben het zwaar gehad de afgelopen maanden, zo is gebleken uit analyses van marktanalisten. Maar het lijkt er ook op dat cryptocurrencies nog wel even blijven dalen, en dat miners het nog wel even slecht zullen hebben. Nieuwe on-chain data bevestigen dat helaas.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC-miners verkopen ook in augustus

Dat schrijft CryptoCompare in een rapport over augustus. Ook vorige maand zagen we weer negatieve flows van miners, zij verkochten dus meer BTC dan dat ze wisten te verzamelen. In augustus ging het in totaal om 21.300 BTC die zijn verkochten om de operationele kosten te dekken.

Miners verkopen om deze reden altijd wat gedolven coins, maar over het algemeen zijn de verkopen minder dan wat er gedolven wordt. Maar volgens CryptoCompare is het nu een ander verhaal. Augustus was zelfs al de vierde maand op rij waarin miners meer bleven verkopen dan ze ophaalden. Sterker nog, april was voor Bitcoin-miners de enige winstgevende maand in BTC-termen.

Of ze in dollar-termen ook nog winstgevend zijn is niet duidelijk, dat is een ander verhaal. In juli schreven we dat BTC-miners pas geen winst meer maken als de koers onder de 10.000 Amerikaanse dollar komt. Zover zijn we dus nog niet, nu de BTC-prijs nog steeds rond de 20.000 dollar (en ook 20.000 euro) blijft hangen.

Advertentie

Zware maanden voor miners

De financiële situatie voor miners wordt dus steeds slechter, maar ondertussen is de ‘mining difficulty’ eerder deze week nog naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Tot vóór de ‘merge’ was Ethereum (ETH) bovendien een stuk winstgevender om te delven.

De verkopen van miners halen soms ook het crypto nieuws. Zo verkocht Core Scientific, één van de grootste miners in de VS, onlangs nog 1.975 BTC om nieuwe ASIC-hardware te kunnen bekostigen. Deze maand heeft Poolin, wereldwijd de grootste mining-pool, 4.400 BTC verkocht. Dat zal in de data van volgende maand te zien zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie