Roy van Krieken Roy van Krieken
14/09/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2022 16:45

Bitcoin ‘mining difficulty’ bereikt nieuwe all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) mining difficulty is in de afgelopen twee weken maar liefst tweemaal naar boven aangepast. Gisteren, toen dit voor de tweede keer gebeurd, bereikte de moeilijkheidsgraad een nieuw record! De difficulty werd met 3,45% opgeschroeft en op dit moment staat de difficulty op maar liefst 32,05 biljoen hashes.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mining difficulty

Het Bitcoin netwerk draait op een proof-of-work (PoW) systeem dat in de basis betekent dat er ruwe rekenkracht nodig is om het netwerk draaiende te houden. Deze rekenkracht wordt geleverd door miners die grote hoeveelheden machines hebben draaien die constant computerkracht, ofwel hash-rate, aan het netwerk bijdragen.

Als de rekenkracht van het netwerk stijgt, dan duurt het in de basis minder lang voordat er nieuwe blocks worden ontdekt. Het netwerk heeft hier echter iets op bedacht. Om ervoor te zorgen dat het altijd gemiddeld 10 minuten duurt om een nieuwe block te ontdekken en aan de blockchain toe te voegen, wordt zo nu en dan de moeilijkheidsgraad van het mining proces aangepast.

Als de rekenkracht hard stijgt, zoals het de afgelopen tijd heeft gedaan, wordt de moeilijkheidsgraad, de difficulty, naar boven aangepast. Op dit moment is de totale rekenkracht bijna hoger dan ooit, dus is het eigenlijk ook vanzelfsprekend dat de difficulty vandaag de dag erg hoog is.

De bitcoin halving

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat de geruchten gingen dat de langverwachte Bitcoin halving eerder zijn opwachting zou gaan maken dan aanvankelijk werd voorspeld. Volgens deze geruchten zou de halving al ergens in 2023 plaatsvinden, terwijl voorheen 2024 werd voorspeld. Dit had alles te maken met de alsmaar stijgende rekenkracht op het Bitcoin netwerk.

Het aanpassen van mining difficulty werd hierbij echter even over het hoofd gezien. Al snel werd de claim weerlegd en eigenlijk diezelfde dag nog werd de difficulty door het netwerk automatisch omhoog gedraaid. Dat betekent dat de balans weer is hersteld en de bitcoin halving dus niet eerder zal plaatsvinden dan verwacht.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie