Timo Bult Timo Bult
05/09/2022 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 10:22

Bitcoin miner stuurt 4.400 BTC naar crypto exchange Binance

icon-mining
Mining
Bitcoin miner stuurt 4.400 BTC naar crypto exchange Binance

Foto: Nikolas Gregor/Shutterstock

Een bitcoin miner heeft enkele dagen geleden een enorme hoeveelheid BTC naar crypto exchange Binance gestuurd. De transactie komt in een periode waarin de koers in de support-zone bij $20.000 blijft handelen en is een mogelijk signaal dat miners nog niet klaar zijn met bitcoin verkopen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner stuurt BTC naar Binance

Een analist van het on-chain dataplatform CryptoQuant viel de transactie op. Het gaat om precies te zijn om 4.400 bitcoins die met de huidige koers een waarde hebben van €87,5 miljoen. De transactie is afkomstig van de mining pool Poolin en werd naar Binance verstuurd.

Het feit dat de bitcoins naar Binance werden verstuurd is een mogelijk teken dat de mining pool de BTC gaat verkopen. Dit hoeft echter niet direct het geval te zijn. De crypto kan bijvoorbeeld ook op een later moment pas worden verkocht. Dat ze uiteindelijk zullen worden verkocht is echter zeer waarschijnlijk.

Het is de op twee na grootste transactie vanuit miners naar exchanges in twee maanden tijd. In mei werden nog 2.600 bitcoins naar een exchange verstuurd, in juni vervolgens twee transacties van 4.700 en 5.700 BTC.

BTC miners hebben het moeilijk

Dat de miners hun bitcoins verkopen is geen al te grote verrassing. De huidige koers zorgt ervoor dat de winstgevendheid van mining flink onder druk is komen te staan. Daarbij komt natuurlijk het feit dat de energieprijzen flink zijn gestegen. Het gevolg is dat sommige miners geen andere keuze hebben dan wat van hun crypto te verkopen om niet kopje onder te gaan.

Het helpt overigens ook niet dat de difficulty een behoorlijke stijging heeft gemaakt eind augustus. Dit automatische mechanisme heeft als doel de tijd tussen transactieblokken op het Bitcoin-netwerk op 10 minuten te houden. De recente stijging betekent naast dat er meer miners zijn begonnen met minen ook dat het nu moeilijker is om te minen. Dit zet de winstgevendheid verder onder druk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie