Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2022 06:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:03

Bitcoin onder $20.000 terwijl DXY stijgt, hoe diep daalt koers nog?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) zakte meer dan een week geleden naar $20.000. Zoals we al beschreven in onze Discord groep, schommelt de koers sindsdien rond deze prijs. Bitcoin steeg gisteren even en kwam afgelopen nacht boven $20.000 maar werd daar afgewezen.

Vanochtend lukt het bitcoin ook niet om aan $19.900 vast te houden en de koers zakt momenteel naar $19.700 op Binance en €19.900 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 18%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin komt uit op $377,8 miljard en de dominantie op 38,7%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dag van de Arbeid en stijgende DXY

De Verenigde Staten vieren vandaag Dag van de Arbeid en dat betekent dat Amerikaanse beurzen zijn gesloten. Dat geldt ook voor aandelenmarkten als de S&P 500 en de Nasdaq, waar bitcoin dit jaar een hoge correlatie mee heeft. Daarmee lijkt de kans groot dat we vandaag weinig volatiliteit zullen zien.

Daartegenover blijft de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY) alsmaar stijgen. De DXY kwam afgelopen zelfs bij een nieuw record uit van 110,25 en langzamerhand is de dollar steeds meer waard dan de euro. Als dit door blijft zetten, dan is dit waarschijnlijk een slecht teken voor de meer risicovolle assets, waaronder bitcoin. De DXY heeft dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie met deze activa.

Advertentie

Lage reserve risk voor bitcoin

De reserve risk van bitcoin is een metriek dat de bitcoin koers vergelijkt met het totaal aantal aan lange termijn investeerders (ook wel HOLDers). Lange termijn investeerders worden gedefinieerd als bitcoin houders die hun coins minimaal een jaar niet bewegen. Des te meer er hiervan zijn, terwijl de koers laag blijft, des te lager de reserve risk is.

Hieronder is de reserve risk van bitcoin te zien. De reserve risk ligt laag als het zich in de groene zone bevindt. Momenteel komt bitcoin op een extreem laag risiconiveau uit volgens deze metriek (een niveau beneden 0.001). Het risiconiveau is momenteel lager dan de markt crash in maart 2020 en de 2018 bearmarket en zelfs lager dan de dal tijdens de bearmarkt van 2015.

Een lage reserve risk kan wijzen op onderwaardering en daarmee een aantrekkelijk risico/rendement. Accumulatie en het vinden van een bodem tijdens een bear-markt kan echter een langdurig proces zijn.

Bitcoin Reserve Risk (Glassnode)
Bitcoin koers stijgt na rentebesluit, is de correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep kan bitcoin nog dalen?

Il Crypto Capo, een bekende bitcoin analist, is nog steeds zeer bearish over de koers. Alhoewel hij eerst een klein herstel naar $23.000 verwacht, vreest hij dat de koers daarna een nieuwe low kan opzoeken. Dat kan zo laag als $15.000 tot $16.000 zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie