Waarom bitcoin mining-gigant Core Scientific BTC verkocht

icon-mining
Mining
El mayor minero de Bitcoin del mundo tira la toalla

Foto: GreenBelka/Shutterstock

De wereld van Bitcoin (BTC) mining is ondanks dat in principe iedereen ermee kan beginnen vrij geconcentreerd. Dat komt doordat er nogal wat kapitaal nodig is om zo efficiënt mogelijk bitcoins te delven. De grootste miners hebben daardoor veel invloed op de markt. Core Scientific neemt een grote stap door voor de tweede maand op rij weer flink meer te verkopen dan wat het heeft gedolven.

BTC verkopen voor nieuwe hardware

Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Het dolf in juli 1.221 BTC, terwijl het 1.975 BTC verkocht tegen een gemiddelde prijs van 22.000 dollar per bitcoin. De winst uit de verkoop was zo’n 44 miljoen dollar.

Het publieke bedrijf verklaart dat het geld van de verkoop vooral is gebruikt om de mining-capaciteit verder uit te breiden, en ook om de ASIC-mininghardware van Bitmain te betalen die het al in 2021 heeft besteld. Het heeft namelijk ook als eerste Bitcoin-miner in de Verenigde Staten de Antminer S19 XP van Bitmain ingezet. Core Scientific zegt 86.000 van deze apparaten te hebben besteld, wat een uitbreiding van zo’n 10% van de capaciteit is.

Elke Antminer S19 XP doet maximaal 140 terahash per seconde (TH/s). Core Scientific verwacht de capaciteit met deze machines uit te kunnen breiden met 8,4 exahash per seconde (EH/s). Afgelopen maand breidde het de capaciteit al met 6% uit tot 10,9 EH/s. Met de nieuwe hardware moet de geschatte hashrate dus uitkomen op een enorme 19,3 EH/s.

Toch zal het nog even duren voordat alles is aangesloten. Tegen eind dit jaar moeten ongeveer 60.000 nieuwe ASIC-modules operationeel zijn.

Bitcoin miners hebben het zwaar

De reden voor de verkoop wijkt wellicht af van wat je had verwacht. Veel miners verkopen omdat ze de torenhoge energiekosten moeten betalen en de bitcoin prijs laag staat. Maar bij Core Scientific gaat het op zijn minst voor nu om het uitbreiden van de capaciteit.

Veel miners kampen door de lage prijzen en hogere operationele kosten met flink lagere winsten en in sommige gevallen moeten ze zelfs sluiten. Tegelijkertijd zijn er al analisten die verwachten dat de moeilijkheden voor miners in september al minder worden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie