Simon Bosch Simon Bosch
29/06/2022 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 10:22

Bitcoin miner Compass Mining moet deuren sluiten door dalende koers

icon-mining
Mining
Bitcoin miner Compass Mining moet deuren sluiten door dalende koers

Foto: Kevin McGovern/Shutterstock

Door alle geopolitieke spanningen en inflatie van de afgelopen tijd rijzen de energiekosten de pan uit. Daar lijkt maar weinig verandering in te komen. Bitcoin (BTC) mining bedrijf Compass Mining werd het te veel en heeft de deuren van één van zijn locaties moeten sluiten.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-mining
    Mining

Bitcoin miner heeft stroom niet betaald

Op Twitter schrijft Dynamics Mining dat Compass Mining op 14 juni een locatie in de Amerikaanse staat Maine heeft moeten sluiten. Het was niet in staat om zijn elektricitetiskosten op tijd te betalen. Maar liefst zes betalingen waren te laat en drie zijn nooit betaald.

Dynamics Mining is de eigenaar van de faciliteiten, via wie Compass Mining de stroomkosten betaalt. In totaal zou er zo’n 1,2 miljoen Amerikaanse dollar aan rekeningen zijn geweest, terwijl het bedrijf slechts 665.000 dollar heeft betaald. Compass gebruikte de rest van het geld om zijn capaciteit uit te breiden, verklaart Dynamics Mining op Twitter.

Compass Mining delft bitcoins direct voor klanten, en niet voor aandeelhouders. De meeste miners die open staan voor derden doen dit door mensen te laten investeren in hun aandeel, dat in waarde stijgt als het bedrijf meer winst maakt. Bij Compass Mining lijkt het eerder te gaan om ‘hosting’ van mininghardware voor derden. De gebouwen en stroomvoorzieningen lijken van Dynamics Mining te zijn.

Advertentie

Te hoge stroomkosten, BTC prijs te laag

Naast de erg hoge stroomkosten is ook de prijs van bitcoin erg hard gedaald de afgelopen maanden. Dat is dus dubbel pijnlijk. Zeker als miners delven voor derde partijen zijn ze alleen in staat om dat te doen als de kosten lager liggen dan de opbrengsten.

Als je voor jezelf delft kun je ervoor kiezen om door te gaan, en zelfs als je aandeelhouders hebt kun je besluiten om door te gaan als het niet meer winstgevend is. Als je klanten hebt op wie de stroomkosten niet kunnen worden doorberekend, dan wordt het lastig.

De situatie van Compass Mining wijkt af van wat veel miners doen, maar het is zeker niet de enige. Lang niet alle miners zijn eigenaar van hun eigen infrastructuur. Dat betekent dat je de komende tijd vaker van dit soort verhalen tegen kunt komen. We zien ook al geregeld miners die bitcoin verkopen, vermoedelijk vanwege de hoge energieprijzen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie