Bitcoin miner capitulatie naar verwachting in september afgelopen

icon-mining
Mining
Bitcoin miner capitulatie naar verwachting in september afgelopen

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

Bitcoin (BTC) miners hebben het zwaar te verduren in de huidige marktomstandigheden. De winstgevendheid van hun operaties staat onder druk en dus zien we dat steeds meer miners hun machines uitzetten; een miners capitulatie zoals ze dat noemen. Maar volgens Blockware is er licht aan het einde van de tunnel. Dat stelt het mining-bedrijf in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

‘Bitcoin mining capitulatie duurt al 55 dagen’

In het rapport baseert Blockware zijn verwachtingen op de Bitcoin Hash Ribbon indicator. Deze indicator bestaat uit twee lijnen: een 30-dagen en 60-dagen gemiddelde van de hash rate. Sinds de 30-dagen lijn onder de 60-dagen lijn terecht is gekomen, spreekt Blockware van een miner capitulatie. Oftewel, veel miners zetten hun mining machines uit.

“Het is belangrijk op te merken dat capitulaties van miners bijzonder relevant zijn omdat het laat zien dat een groot aantal machines niet langer hashen [bitcoin minen, red.]. Sinds 7 juni zijn waarschijnlijk andere mining machines van de nieuwe generatie opgestart door zowel publieke als particuliere miners. Er zijn echter genoeg machines van de oude generatie of inefficiënte miners uitgeschakeld dat de hash rate en moeilijkheidsgraad zijn gedaald.”

Op de hash ribbon grafiek van Lookintobitcoin is te zien dat de 30-dagen lijn aan het afvlakken is. Dus, stelt Blockware:

“Als er geen nieuwe dieptepunten in de bitcoin [prijs] zijn, kunnen we verwachten dat de capitulatie van de miners uiterlijk in augustus of september zal eindigen.”

BTC mining difficulty kan weer licht stijgen

Blockware haalt tevens het feit aan dat het gemiddeld minder dan 10 minuten duurt dat een transactieblok aan de blockchain wordt toegevoegd. Kortom, de komende difficulty adjustment, het automatische mechanisme dat de bloktijd zo dicht mogelijk bij de 10 minuten probeert te houden, zal naar verwachting positief zijn.

Naast dat het weer iets moeilijker wordt om BTC te minen, is het een teken dat er weer meer rekenkracht beschikbaar is gekomen in deze difficulty epoch, de periode waarin wordt bepaald of de difficulty omhoog of omlaag moet.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie