Bitcoin koers vindt steun op $22.500, analist deelt bullish grafiek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vindt steun op $22.500, analist deelt bullish grafiek

Foto: Casezy idea/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt de week na twee weken van stijgingen licht in het rood af te gaan sluiten. De koers bevindt zich hiermee nog altijd in gevecht met de 200-weken moving average (MA). Wat zijn de belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden de komende week? Je leest het in deze bitcoin marktupdate.

Huidige bitcoin prijs: €22.611 op Bitvavo

Zoals gezegd kleurt de candle voor deze week vanavond, zodra de week wordt gesloten, zoals het er nu voorstaat licht rood. De afgelopen week daalde bitcoin met een kleine 2% waarbij bij het prijsniveau van $22.500 steun gevonden werd. Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Coinbase $23.010, ongeveer 1% lager dan 24 uur geleden. Op de Nederlandse crypto beurs Bitvavo is de bitcoin prijs in euro €22.611.

Bitcoin prijs op 7 augustus
4-uurs grafiek op crypto exchange Coinbase – Bron: Tradingview

Met het oog op de huidige situatie zijn er een aantal prijsniveaus die men in de gaten kan houden. Deze prijsniveaus kunnen als resistance of support dienen in de komende dagen. Zo zien we ten eerste rond $22.500 een belangrijke support waar bitcoin deze week dus steun vond. Dit is tevens waar we de belangrijke 200-weken MA vinden, een MA waar bitcoin zelden lang onder handelde. Omhoog is het de $24.000 die gebroken dient te worden, willen de bulls verder doorstomen.

Analist deelt bullish BTC grafiek

Met bitcoin die deze week eigenlijk vooral zijwaarts handelde, zijn er hier en daar wat voorzichtige positieve signalen. On-chain analist Will Clemente deelde bijvoorbeeld een grafiek van de marktkapitalisaties van USD coin (USDC) en tether (USDT), gedeeld door de totale crypto marktkapitalisatie. Deze ratio kan een beeld geven van hoe de verhouding tussen stablecoins en de rest van de crypto ligt. Nu deze ratio daalt, lijkt er dus meer waarde richting cryptocurrencies te stromen.

Op de grafiek van Clemente is bovenaan de ratio uitgestippeld met onderaan de bitcoin prijs.

“Blijft dalen uit het historische bodemgebied, waarbij de grenzen van het kanaal gerespecteerd worden.”

Uiteraard kan men geen conclusie trekken uit een enkele grafiek. Toch is het een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden. Wil jij diepgaande analyses ontvangen over bitcoin, leren handelen en vragen kunnen stellen aan analisten en crypto coaches? Binnen onze Discord is voor ieder wat wils! Wat denk jij, kunnen de bulls de komende week standhouden? Laat het ons weten. Via deze link vind je de Crypto Insiders Discord.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie