Tim Kamp Tim Kamp
04/01/2024 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 15:14

Bitcoin ETF: een crash in aantocht volgens Peter Schiff

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voor een ethereum ETF is geen rechtszaak nodig, zegt SEC functionaris

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Peter Schiff, bekend criticus van bitcoin (BTC) en voorstander van goud, heeft onlangs zijn zorgen geuit over de mogelijke gevolgen van de introductie van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS.

De analist verwacht namelijk dat de bitcoin koers een crash maken na de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en onze verwachtingen.

Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF zal crash veroorzaken

Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, staat erom bekend dat hij een sceptische kijk heeft op bitcoin.

Hij uit dan ook vaak publiekelijk zijn twijfels over de waarde ervan. In een recente post op X (voorheen Twitter) licht hij zijn waarschuwing voor de impact van een spot bitcoin-ETF toe.

Volgens Shiff wordt de prijs van bitcoin al jaren ondersteund door de belofte van een goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.

“Wees voorzichtig met wat je wenst. De belofte van een Amerikaanse beursgenoteerde bitcoin-ETF ondersteunt al jaren de bitcoin prijs en de speculatieve vraag. Zodra de ETF’s zijn gelanceerd en de langverwachte institutionele beleggers en andere nieuwe beleggers niet opdagen, pas dan op voor een neerwaartse beweging,” aldus Shiff

Advertentie

Twijfel over bitcoin ETF zorgt voor volatiliteit

Momenteel zit de crypto markt in spanning af te wachten op wat de Amerikaanse toezichthouder beslist. Gaat de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk de eerste spot bitcoin-ETF in de VS goedkeuren of toch niet?

Gisteren maakte de bitcoin koers alsmede de koersen van andere crypto een forse duik. Dat volgde nadat analyebedrijf Matrixport een rapport naar uitbracht waarin het schreef dat het verwacht dat de SEC alle bitcoin-ETF aanvragen deze maand zal afwijzen.

“Vanuit een politiek perspectief is er geen reden om een spot bitcoin-ETF goed te keuren die bitcoin zou legitimeren als een alternatieve waardeopslag. SEC voorzitter Gary Gensler omarmt crypto niet in de VS, en het zou zelfs zeer onwaarschijnlijk kunnen zijn te verwachten dat hij zou stemmen voor de goedkeuring van spot bitcoin-ETF,” aldus Matrixport.

Of Matrixport gelijk heeft, zullen we waarschijnlijk snel te weten komen. De verwachting is dat de SEC nog voor 10 januari een beslissing zal nemen, en mogelijk zelfs nog in de komende dagen.

Ook zullen we dan snel weten hoe de bitcoin koers reageert op het nieuws en of Shiff gelijk heeft.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie