Tim Kamp Tim Kamp
07/01/2024 10:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 09:24

Bitcoin ETF-uitkomst onbelangrijk voor prijsstijging in 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB deelt slimme bitcoin strategie, van $5 naar $137.000

Foto: Creativan/Shutterstock

Ook in 2024 wordt de aandacht van analisten gevestigd op de optimistische voorspellingen over bitcoin in het komende jaar. De discussie draait vooral om de mogelijke impact van een Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) en de aankomende Bitcoin-halving.

Bitcoin koers wordt gedrukt door nieuwe uitspraken centrale bank VS
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving staat vast

De analist genaamd Ali Martinez benadrukt dat beide gebeurtenissen een positieve invloed kunnen hebben op de koers van bitcoin (BTC) in 2024. In een bericht op X (voorheen Twitter) verklaart hij dat ongeacht de ontwikkelingen van de Bitcoin ETF, bitcoin nog steeds klaar staat voor belangrijke prijsstijgingen. Dit vanwege een andere opvallende gebeurtenis, namelijk de Bitcoin-halving.

“Het is historisch gezien een aanstichter geweest voor aanzienlijke prijsstijgingen. Kijk maar naar de percentageverhogingen in de bitcoin-prijs na eerdere halveringen.”

Kijkend naar het verleden heeft elke halving geleid tot een stijging van de bitcoin-prijs. Het verminderde aanbod, gecombineerd met een aanhoudende vraag, heeft de prijs telkens opgedreven. De analist merkt op dat deze cyclische gebeurtenis een krachtige drijfveer kan zijn voor een positieve marktdynamiek in 2024.

Advertentie

ETF-nieuws onbelangrijk voor prijsstijging

Martinez benadrukt de historische trend van aanzienlijke prijsstijgingen na elke Bitcoin-halving. Na de eerste halving in 2012 steeg de prijs van $12 naar $1.000 binnen een jaar. Een vergelijkbare trend was zichtbaar na de tweede halving in 2016, waar bitcoin van $670 naar een recordhoogte van $19.700 steeg tegen december 2017. Het derde halvingsevenement in mei 2020 zag bitcoin stijgen van $8.821 naar het huidige record van $68.783 in november 2021.

Martinez is optimistisch over  bitcoin-investeerders, gezien de geplande halving in april 2024. Het verleden heeft laten zien jaarlijks na de halving een rendement van 400% te genereren. Ook verwacht de analist deze cyclische winsten consistent zullen zijn, ongeacht de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de Bitcoin ETF.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie