Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2024 12:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 11:32

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers

Foto: Daniel Avram/Shutterstock

De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren de teleurstellende handelsweek negatief afgesloten. Na twee achtereenvolgende positieve dagen werd de week geëindigd met een gecombineerde netto-uitstroom. Het marktsentiment is momenteel niet al te best, en dit wordt weerspiegelt in de recente ETF-resultaten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Negatieve dag voor bitcoin ETF’s

Voor de derde keer deze week hebben de beursfondsen een uitstroom gezien. Volgens data van Farside Investors zijn de in januari op de markt gebrachte fondsen met een totaal van $55,1 miljoen gekrompen.

Grayscale’s GBTC was zoals gewoonlijk de enige met een netto-uitstroom, van respectievelijk $166,2 miljoen. Afgelopen woensdag beleefde GBTC nog zijn beste dag sinds de ETF-lancering. Die dag haalden investeerders ‘slechts’ $17,5 miljoen uit het fonds, wat hoop gaf op een einde aan de aanhoudende negatieve reeks. Iedere handelsdag stroomt er namelijk al geld uit GBTC, en een trendommekeer lijkt nog altijd ver weg.

Ook de andere fondsen hebben een slechte dag achter de rug. Opmerkelijk genoeg was BlackRock de enige die kapitaal verwelkomde, namelijk $111,1 miljoen.

Over de afgelopen week hebben de spot ETF’s tezamen $82,5 miljoen in moeten leveren. Het is pas de derde keer sinds de lancering op 11 januari dat er in een week tijd meer geld uit de fondsen is gestroomd dan dat er binnen is gehaald.

Sinds 18 maart, enkele dagen nadat bitcoin zijn prijsrecord van bijna $74.000 vestigde, hebben de fondsen het opvallend zwaar. Van de in totaal 19 handelsdagen zijn 9 in het rood afgesloten. Het heeft logischerwijs een negatief effect op de bitcoin koers, die al weken zijwaarts beweegt tussen grofweg $60.000 en $70.000.

Advertentie

Keerpunt GBTC-uitstromen nog ver weg

GBTC wordt al sinds de allereerste handelsdag als spot ETF iedere dag geteisterd met uitstromen. Na afgelopen woensdag nam de hoop om een trendommekeer enorm toe, maar deze is de afgelopen twee dagen weer omlaag gedrukt.

De relatief hoge vergoedingen die Grayscale hanteert spelen een belangrijke rol bij de kapitaalvlucht. De CEO van Grayscale, Michaell Sonnenshein, heeft recentelijk aangegeven geen haast te hebben met het verlagen van de kosten. Pas wanneer de beursproducten ‘’volwassen beginnen te worden’’ zou Grayscale zijn beheerskosten mogelijk in mindering brengen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie